Τι ώρα είναι: Έγινε αλλαγή ώρας, στη θερινή η Ελλάδα

Πραγματοποιηθήκε η αλλαγή ώρας στην Ελλάδα και περάσαμε στη θερινή ώρα. Δείτε τι ώρα είναι τώρα.

Άλλαξε η ώρα στην Ελλάδα και πλέον περάσαμε στη θερινή ώρα.

Πώς θα δείτε ακριβώς τι ώρα είναι στην Ελλάδα.

Τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου, όπως κάθε χρόνο, αλλάζει η ώρα. Τότε τίθεται σε εφαρμογή η θερινή ώρα και βάζουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα μπροστά.

Φέτος, αυτή η Κυριακή είναι στις 29 Μαρτίου 2020 όταν και οι δείκτες των ρολογιών πήγαν μία ώρα μπροστά. Η επόμενη αλλαγή ώρας, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο (του 2020) και ενδεχομένως και το Μάρτιο του 2021. Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021.

Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά.

Στην ιστοσελίδα Ελληνικού Εθνικού Χρόνου που τηρείται από Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας (ΕΙΜ). To EIM ως Εθνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας και μέλος της EURAMET συμμετέχει στην παραγωγή του παγκόσμιου χρόνου UTC μαζί με 58 αντίστοιχα εθνικά ινστιτούτα από όλο τον κόσμο.

ΑΗ αλλαγή ώρας από χειμερινή σε θερινή έγινε κανονικά στις 29 Μαρτίου 2020. Αλλαγές στον τρόπο τήρησης της ώρας μπορεί να υπάρξουν από το 2021 σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται, πως σε σχετική ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψηφίστηκε ο τερματισμός της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή από το 2021.

Πιο συγκεκριμένα, με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά, η ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού («TRAN») για τη διακοπή του ισχύοντος συστήματος εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας, μεταξύ της εποχής του καλοκαιριού και του χειμώνα.

H αλλαγή ώρας θα σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη - μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Οι χώρες έχουν περιθώριο μέχρι τον Απρίλιο του 2020 να αποφασίσουν ποια ώρα θα κρατήσουν.

Εδώ μπορείτε να δείτε ακριβώς τι ώρα είναι στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα