«Πόλεμος» στους αιθέρες: Ryanair κατά Lufthansa

Η Ryanair κατακρίνει και θα προσφύγει κατά της διάσωσης της Lufthansa από το γερμανικό κράτος.

Η Ryanair επιτίθεται κατά του γερμανικού πακέτου διάσωσης ύψους 9 δισ ευρώ που δόθηκε στη Lufthansa και θα προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της

Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι τόνισε πως «η Ryanair θα προσφύγει εναντίον του νέου παραδείγματος παράνομης κρατικής βοήθειας προς την Lufthansa, η οποία θα προκαλέσει τεράστια στρέβλωση στον ανταγωνισμό και στους ισότιμους όρους που αφορούν τις πτήσεις από και προς Γερμανία για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Έτσι, η ιρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους σκοπεύει να ακυρώσει το πακέτο βοήθειας που δίνεται στην γερμανική εταιρεία, για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, ο Μάικλ Ο’ Λίρι σημείωσε ότι το γερμανικό πακέτο διάσωσης δεν είναι αναγκαίο, γιατί η Lufthansa λαμβάνει κρατική υποστήριξη από την Γερμανία, ώστε να καλύψει την της μισθοδοσίας της. Έτσι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ryanair, η αντίπαλη εταιρεία ενισχύεται ούτως ή άλλως, ενώ με τα έξτρα 9 δισ ευρώ, υπάρχει σχεδόν μονοπωλιακή κυριαρχία στα ταξίδια από και προς Γερμανία.

Επιπλέον, η Ryanair εναποθέτει τις ελπίδες της για την ακύρωση της συμφωνίας, στο γεγονός πως δεν έχει λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία εξετάζει ακριβώς τα θέματα του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Επίσης, σε «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με το Βερολίνο έχει αναδειχθεί το ζήτημα των δικαιωμάτων προσγείωσης και απογείωσης (σλοτ) από τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, κάποια από τα οποία οι Βρυξέλλες ζητούν να δοθούν σε ανταγωνιστές της Lufthansa ως «αποζημίωση». Η καγκελάριος Μέρκελ φέρεται πάντως να έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει την εταιρία στις διεκδικήσεις της έναντι της Επιτροπής.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ryanair, Lufthansa,polemos, Ryanair, Lufthansa