Μέτρα προστασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - 90% μειώθηκε η επιβατική κίνηση

Η αναπροσαρμογή δρομολογίων στα ΜΜΜ και τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης στο υπ. Μεταφορών.

Τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η αναπροσαρμογή των δρομολογίων, ώστε να πραγματοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες, βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που είχε νωρίτερα σήμερα ο κ. Κώστας

Καραμανλής.

Στην τηλεδιάσκεψη με τις διοικήσεις των εποπτευόμενων φορέων τονίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ότι η πτώση στην επιβατική κίνηση αγγίζει το 90% και ενδεικτικά τονίστηκε ότι από περίπου 900.000 ημερήσιες επικυρώσεις πριν την πανδημία, σήμερα πραγματοποιούνται κάτω από 100.000, σε όλα τα μέσα.

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας συνεχίζονται οι απολυμάνσεις συρμών με ακόμα μεγαλύτερη συχνότητα, ενώ συνεχίζονται και οι νεφώσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό και του Τραμ, γίνονται απολυμάνσεις ανά δίωρο, ενώ έχουν δοθεί γάντια και μάσκες σε όλο το προσωπικό όλων των οργανισμών.

Όσον αφορά, τις χρονοαποστάσεις στο μετρό και τη συχνότητα κίνησης στα λεωφορεία, ο κ. Καραμανλής έδωσε οδηγίες να πραγματοποιούνται αναλόγως με τις ανάγκες.

Σε ό,τι αφορά στα δρομολόγια των αστικών, έχει ήδη υπάρξει ενίσχυση με 70 επιπλέον λεωφορεία τις πρωινές ώρες (6 πμ-10 πμ) και με 45 επιπλέον λεωφορεία το απόγευμα (3 μμ- 6 μμ).

Τις ώρες αιχμής έχουν μειωθεί οι χρονοαποστάσεις και στο μετρό. Ειδικότερα, ζητήθηκε από τις διοικήσεις να επικοινωνήσουν με τα νοσοκομεία αναφοράς, ώστε εάν χρειαστεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των δρομολόγιων για να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες ιδίως του υγειονομικού/νοσηλευτικού προσωπικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα