Corriere della Sera: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τη διαχείριση της πανδημίας

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, επαινεί στην Ελλάδα για την διαχείρηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η εφημερίδα Corriere della Sera, επαινεί την Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με αυτήν, διαχειρίστηκε

σωστά την πανδημία του κορονοϊού. Μάλιστα, στο άρθρο της η διαδικτυακή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας, διερωτάται «Γιατί η Ελλάδα έχει τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα;». Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι παρά τις περικοπές στο σύστημα υγείας, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που αντέδρασαν καλύτερα στην κρίση του κορονοϊού. Επιπλέον, γράφει ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν προσεκτικός και ταπεινός» και «αυτή την φορά, η Ελλάδα δίνει μαθήματα στην βόρεια Ευρώπη».

Ακόμη, προσθέτει ότι η χώρα δεν έχασε χρόνο περιμένοντας να καταγραφούν θάνατοι, αλλά έκλεισε αμέσως τα σχολεία και απαγόρευσε τις δημόσιες εκδηλώσεις. «Μια λύση η οποία υιοθετήθηκε και από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όταν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν πλέον υπερβολικά υψηλός για να περιοριστεί», εξηγεί η ιταλική εφημερίδα.

Ταυτόχρονα, τονίζει πως περιορίστηκε έγκαιρα η διάδοση της ασθένειας από τους προσκυνητές που είχαν επιστρέψει από τους Αγίους Τόπους. «Αλλά τα εύσημα πρέπει να δοθούν κυρίως στους Έλληνες, οι οποίοι, χωρίς να δουν κόσμο να πεθαίνει γύρω τους, στάθηκαν ικανοί να σεβαστούν τους κανόνες συμπεριφοράς που έθεσε η κυβέρνηση», επισημαίνει στη συνέχεια.

«Κάποιοι παρατηρητές λένε ότι ο περιορισμός της ασθένειας ήταν πιο εύκολος, διότι η Ελλάδα δεν είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη. Αλλά στην πραγματικότητα, στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, ο κόσμος συχνάζει μαζικά στα καφέ, όπως και ίσως περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη», καταλήγει η Corriere della Sera.

52 νέα κρούσματα

Παρά τους επαίνους της ιταλικής εφημερίδας, τα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν στη χώρα. Συγκεκριμένα, τον απολογισμό του 24ωρου για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως ανακοίνωσε, τα νέα κρούσματα είναι 52 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 1884, ενώ τα θύματα του ιού έφτασαν τα 83, καθώς κατέληξαν ακόμη δύο συμπολίτες μας.

Από το σύνολο των θυμάτων του ιού, οι 23 είναι γυναίκες και οι 60 άνδρες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους κυμαίνεται στα 74 έτη.

Παράλληλα, 84 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη, παραμένουν διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εκ των οποίων το 20% είναι γυναίκες.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης ότι 14 άτομα έχουν βγει από την εντατική, ενώ μόνο στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τους 39 διασωληνωμένους, οι 17 έχουν αποσωληνωθεί και οι τέσσερις έχουν πάρει εξιτήριο.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα