Μείωση ενοικίου: Ποιοι θα κερδίσουν τελικά 40%

Ποιοι θα κερδίσουν τελικά 40% στη μείωση ενοικίου που εξαγγέλθηκε τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης πολιτών που βάλλονται από την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα

Σήμερα Τρίτη αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία για την επέκταση της ευνοϊκής ρύθμισης για τη μείωση ενοικίου και στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός, αλλά δεν έκλεισαν με κυβερνητική απόφαση.

Τη νομοθετική αυτή ρύθμιση,

προανήγγειλε χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην περίπτωση αυτή και για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, θα μειωθεί κατά 40% το ενοίκιο που καταβάλλουν για την επαγγελματική στέγη, ενώ οι εργαζόμενοι θα έχουν μείωση, επίσης κατά 40%, για την πρώτη κατοικία τους.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας σήμερα στο Open, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε εκτενώς στα έκτακτα μέτρα της οικονομίας που έλαβε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της καταπολέμησης του SARS-CoV-2.

Ο υπουργός επιχείρησε μία γενική ανασκόπηση και αξιολόγηση της κατάστασης όπως αυτή έχει δημιουργηθεί με την μέχρι τώρα εφαρμογή των μέτρων και προέβη σε δηλώσεις που αφορούν σε νέες προτάσεις της κυβέρνησης, που εξετάζει κι άλλες ρυθμίσεις και τροπολογίες, προκειμένου να βοηθηθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις που πλήττονται από τον φονικό ιό.

Όπως μάλιστα ενημέρωσε, έρχονται πρωτοβουλίες για τους ανέργους.

Οι δηλώσεις του: 

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα