Μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο: Απειλήθηκε χωριό

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ώρες αγωνίας έζησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου οι κάτοικοι στο χωριό Μαριές της Ζακύνθου, όταν άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες, καθώς πύρινες φλόγες πλησίαζαν τα σπίτια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη και συνεχίζουν να δίνουν καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες στο Ιόνιο έχουν καταστήσει δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 23:21 το βράδυ, ενώ στις 02:30 το πρωί, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε εντολή για εκκένωση του χωριού, ενώ η ηγεσία

της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, με επικεφαλής την υπεύθυνη Μαρία Μουζάκη είχε μεριμνήσει για λεωφορεία και ξενοδοχεία.

Η φωτιά φαίνεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ ο δήμαρχος της Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης, υποστήριξε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς η φωτιά ξέσπασε το βράδυ.

Στο σημείο, αυτή την ώρα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 2 ελικόπτερα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και 6 υδροφόρα του Δήμου και 1 μηχάνημα.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά, στην περιοχή Μαριές Ζακύνθου με 1 Ε/Π για την μεταφορά πεζοπόρου τμήματος, εναέριο συντονισμό και πυρόσβεση καθώς και 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Συνδρομή από 6 οχήματα ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου. — Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 6, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα