Κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων με 69 παραβιάσεις στο Αιγαίο

Αυξημένη ήταν σήμερα η τουρκική δραστηριότητα στον εναέριο χώρο της Ελλάδας, καθώς τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε 69 παραβιάσεις και 8 παραβάσεις.

Σε 69 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν 15 τουρκικά αεροσκάφη την Τετάρτη (10/6), σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Παράλληλα, σημειώθηκαν πέντε εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη - ένα 14 F-16 και ένα CN-235 - προέβησαν επίσης σε οκτώ παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Σημειώνεται πως 10 από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Ακάρ: Η Ελλάδα δεν θα ήθελε να πολεμήσει με την Τουρκία

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως το μεσημέρι της Τετάρτης, ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ, προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις. «Η Ελλάδα, μαθηματικά, δεν θα ήθελε έναν πόλεμο με την Τουρκία» επισήμανε, χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό.

Παράλληλα, ο ίδιος επανέφερε το ζήτημα των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών στο Αιγαίο, επαναλαμβάνοντας ότι 16 από τα 23 ελληνικά νησιά παραμένουν οπλισμένα, κατά παράβαση της Συμφωνίας της Λωζάνης.

Ειδική αναφορά έκανε και στον εναέριο χώρο της Ελλάδας, εξηγώντας ότι μια χώρα με χωρικά ύδατα έξι μιλίων, δεν είναι δυνατό να διαθέτει εναέριο χώρο 10 μιλίων.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα