Κορονοϊός: Τι κάνουμε αν έχουμε κατοικίδιο και εμφανίσουμε ήπια συμπτώματα;

Συστάσεις του ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την περίπτωση που έχουμε κατοικίδιο και εμφανίσουμε συμπτώματα ύποπτα για κορονοϊό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε οδηγίες σχετικά με τα κατοικίδια σε περίπτωση που εμφανιστούν ήπια συμπτώματα του κορονοϊού σε κάποιο μέλος της οικογένειας.

Σε σχετική ανακοίνωση για την πρόληψη της διάδοσης της νόσου στο σπίτι, σε περίπτωση όπως η παραπάνω, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει πως «θα πρέπει να περιορίζετε

την επαφή με κατοικίδια ζώα και άλλα ζώα ενώ είστε άρρωστοι με Covid-19, κατά τον τρόπο που διαχωρίζεστε από τους ανθρώπους».

«Παρόλο που δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα COVID-19 στα κατοικίδια ζώα, συνιστάται οι ασθενείς να μην έρχονται σε επαφή με τα ζώα, μέχρι να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιό», προστίθεται.

Συνεπώς, ο ΙΣΑ συμβουλεύει:

Αν είναι δυνατόν, ένα άλλο μέλος του νοικοκυριού σας να φροντίζει τα ζώα σας ενώ είστε άρρωστοι.Αν είστε άρρωστοι με το COVID-19, αποφύγετε την επαφή με το κατοικίδιο ζώο σας, όχι μόνο στα παιχνίδια και τα χάδια με τον σκύλο ή την γάτα σας, αλλά και στο τάισμα τους, στον καθαρισμό τους κλπ.Εάν δεν μπορείτε παρά να φροντίσετε εσείς το κατοικίδιο ζώο σας ή βρίσκεστε αναγκαστικά σε χώρο με ζώα ενώ είστε άρρωστοι, πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά από την αλληλεπίδραση με τα κατοικίδια ζώα και φορέστε μάσκα προσώπου.

➤ Διαβάστε εδώ τις οδηγίες των κτηνιάτρων

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market 

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα