Κορονοϊός: Παραιτήθηκε ο Ολλανδός υπουργός που λιποθύμησε

Παραιτήθηκε ο Ολλανδός υπουργός Ιατρικής Περίθαλψης, που είχε λιποθυμήσει χθες, σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου για τον κορονοϊό.

Ο Μπρούνο Μπρούινς, υπουργός Ιατρικής Περίθαλψης της Ολλανδίας, παραιτήθηκε σήμερα, καθώς χθες είχε καταρρεύσει σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου για τον κορονοϊό.

Μάλιστα, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ έκανε δεκτή την παραίτησή του, ενώ ο πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη του για τις σημαντικές υπηρεσίες» που προσέφερε ο Μπρούιν.

Επιπλέον, τα καθήκοντα του παραιτηθέντος

υπουργού αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της ολλανδικής κυβέρνησης, Χιούγκο ντι Γιονγκ. Επίσης, στην Ολλανδία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού είναι σε 2.460, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) σήμερα, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 76, με την ηλικία των θυμάτων να κυμαίνεται μεταξύ 63 και 95 ετών.

Η λιποθυμία

Ο 56χρονος πολιτικός λιποθύμησε και έπεσε στο πάτωμα του κοινοβουλίου, την ώρα που δεχόταν ερωτήσεις από συναδέλφους του. Αργότερα, δήλωσε ότι είναι εξαντλημένος και κατέρρευσε, έπειτα από εντατική εργασία πολλών εβδομάδων.

«Έχασα τις αισθήσεις μου από την εξάντληση και πολλές εβδομάδες εντατικής εργασίας. Νιώθω καλύτερα τώρα. Πηγαίνω σπίτι μου για να ξεκουραστώ απόψε, προκειμένου να μπορέσω να επιστρέψω στην δουλειά μου αύριο, στην μάχη εναντίον της κρίσης του κορονοϊού, όπως καλύτερα μπορώ».

Οι Ολλανδοί αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ

Οι πολίτες της Ολλανδίας αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ εξαιτίας την πανδημίας του κορονοϊού, καθώς συγκεντρώνουν αποθέματα από χαρτί υγείας, μακαρόνια και κονσέρβες.

Πλέον, στις μεγαλύτερες πόλεις της Ολλανδίας τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι άδεια, λίγες ώρες μετά την δήλωση του πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ότι οι πολίτες δεν χρειάζεται να αγοράσουν παραπάνω προμήθειες.

«Δεν έχω ξαναδεί τίποτα παρόμοιο. Ακόμα και την περίοδο των Χριστουγέννων, δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόσους πολλούς ανθρώπους με γεμάτα τα καρότσια τους», δήλωσε ένας ταμίας σε σούπερ μάρκετ του Άμστερνταμ.

Επιπλέον, καταγράφηκε αύξηση στην αγορά των προϊόντων προϊόντα υγιεινής, ωστόσο μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ακολούθησε η πανικόβλητη προσέλευση στα σούπερ μάρκετ.

Επίσης, οι Ολλανδοί αγοράζουν προϊόντα καθαριότητας, παρακεταμόλη, αλεύρι και αντισηπτικό χεριών, τα οποία έχουν ξεπουλήσει.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

 

Keywords
Τυχαία Θέματα