Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι οι νέοι δικαιούχοι

Νέες κατηγορίες δικαιούχων και επέκταση του επιδόματος των 800 ευρώ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επέκταση του επιδόματος των 800 σε επιπλέον δικαιούχους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Στο διάγγελμά του το απόγευμα της Πέμπτης σημείωσε ότι επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους.



Ειδικότερα το μέτρο, «δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αλλά τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Των οποίων το κράτος

θα καλύψει και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές» ειπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Την ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας. Και για αυτούς θα ανασταλεί επίσης η υποχρέωση καταβολής εισφορών. Οκτακόσια ευρώ όμως θα λάβουν και όλοι όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και χθες».

Παράλληλα, ανακοίνωσε και έκτακτο δώρο Πάσχα στους «ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς.

Θέλω να τονίσω, για άλλη μια φορά, ότι κανείς στην πατρίδα μας δεν θα μείνει μόνος μέχρι να περάσει κι αυτή η περιπέτεια. Και η προσωπική μου δέσμευση είναι να μην πάψω να αγωνίζομαι για έναν διπλό στόχο» σημείωσε.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα