Κορονοϊός: Θερίζει στην Ιταλία - 133 νεκροί σε μία μέρα

Δραματικές ώρες στην Ιταλία, όπου αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των νεκρών και των κρουσμάτων λόγω κορονοϊού.

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία ανέρχεται σε 366 από 233 που ήταν χθες, Σάββατο, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

Δείτε επίσης: Νέες δηλώσεις από τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ για τα περί… «κατασκευασμένου κορονοϊού».

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 αυξήθηκε στις 7.375 από 5.883 που ήταν χθες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία σε εθνικό επίπεδο που δίνουν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Οι

αρχές της Λομβαρδίας έκαναν γνωστό ότι οι νεκροί από τον κορονοϊό, στην περιοχή τους, είναι πλέον 257.

Σε σχέση με χθες, απεβίωσαν άλλοι 113 ασθενείς.

Στο μεταξύ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με έμφαση στην ανησυχία των νότιων περιφερειών της χώρας, για τυχόν εξάπλωση των κρουσμάτων, λόγω της μεγάλης μετάβασης φοιτητών και εργαζομένων, από το Μιλάνο στην Κάτω Ιταλία.

«Θα υιοθετήσουμε σκληρή στάση με όποιον δεν σέβεται τους κανόνες», δήλωσε ο υπουργός Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Χάος στην Ιταλία – «Κόκκινη ζώνη» η μισή χώρα

Στη χώρα, τις τελευταίες ώρες επικρατεί το απόλυτο χάος μετά το κυβερνητικό διάταγμα, με το οποίο, από το βράδυ του Σαββάτου, τέθηκε σε απομόνωση ολόκληρη η περιφέρεια της Λομβαρδίας, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί 14 ακόμη περιοχές της χώρας.

Η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει δραστικά μέτρα με σκοπό να προσπαθήσει να περιορίσει τη ραγδαία εξάπλωση του ιού.

Με τα μέτρα αυτά περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τεθεί σε απομόνωση, καθώς απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να εγκαταλείψει ή να εισέλθει στις νέες «κόκκινες ζώνες» τουλάχιστον μέχρι τις 3 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, επηρεάζει περίπου 10 εκατομμύρια κατοίκους στη Λομβαρδία – συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής πρωτεύουσας, του Μιλάνου- και άλλα έξι εκατομμύρια στις επαρχίες Μοντένα, Πάρμα, Πιασέντσια, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πεσάρο και Ουρμπίνο, Αλεσάντρια, Άστι, Νοβάρα, Βερμπάνο- Οσόλα, Βερτσέλι, Πάντοβα, Τρεβίζο και τη Βενετία, με τους εκατομμύρια τουρίστες.

Εξεγέρσεις σε φυλακές

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα είναι οι εξεγέρσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή σε σειρά φυλακών στην Ιταλία εξαιτίας του κλίματος έντονης ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Δεκάδες κρατούμενοι της φυλακής του Φροζινόνε, κοντά στην Ρώμη, κατέστρεψαν μέρος του τμήματος του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο βρίσκονται. Κύριο αίτημά τους, να υιοθετηθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού μέσα στις φυλακές. Δεν υπήρξε καμία απόδραση, αλλά η προκλήθηκε τεράστια ένταση. Για τον ίδιο λόγο εξεγέρσεις σημειώθηκαν στα σωφρονιστικά ιδρύματα στις πόλεις Φότζια της Απουλίας και Μόντενα της Εμίλια Ρομάνια.

Το βράδυ του Σαββάτου, επίσης, στις φυλακές της πόλης Σαλέρνο, κοντά στην Νάπολη, οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν κατά της απόφασης να σταματήσουν οι επισκέψεις των συγγενικών τους προσώπων, ώστε να μην ευνοηθεί η μετάδοση του κορονοϊού μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα