Έβρος: Ενισχύεται ο φράχτης στα σύνορα για την καλύτερη θωράκιση τους

Εργασίες υπό την επίβλεψη των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος τραυματισμού των τεχνιτών από τη ρίξη δακρυγόνων και χημικών που προέρχονται από την τουρκική πλευρά, γίνονται από το πρωί στον Έβρο.

Οι ελληνικές Αρχές προχωρούν σε εργασίες υποστήριξης του φράχτη με χωματουργικά έργα και με τοπόθετηση επιπλέον συρματοπλεγμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη γίνονται υπό την επίβλεψη των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος τραυματισμού των τεχνιτών από τη ρίξη δακρυγόνων και χημικών που προέρχονται από την τουρκική

πλευρά.

Την ίδια ώρα οι πρόσφυγες στα σύνορα ολοένα και αυξάνονται, οδηγόντας τις ελληνικές Αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα προφύλαξης.

Επέκταση του φράκτη για επιπλέον 40 χιλιόμετρα

Η επέκταση του φράχτη στον Έβρο κατά επιπλέον 40 χιλιόμετρα, τμηματικά αλλά και σε σημεία που ευνοούν τη διέλευση ατόμων που μέχρι σήμερα αποτελούσαν τα δρομολόγια για πρόσφυγες και μετανάστες, προκειμένου να εισέλθουν στην Ελλάδα, είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης.

Αυτό υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αναφέροντας, μάλιστα, ότι τη δεδομένη στιγμή το πιο ευάλωτο σημείο στα σύνορα είναι στο νότιο τμήμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κρατικός μηχανισμός μετά και τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο βρίσκεται πλέον σε πλήρη εγρήγορση τόσο για το ζήτημα του μεταναστευτικού όσο για τη φύλαξη των συνόρων. 

Σήμερα ο φράχτης στον Έβρο καλύπτει 12,5 χλμ. χερσαίων σημείων πρόσβασης, πριν και μετά τις Καστανιές. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», τα 40 νέα χιλιόμετρα του φράχτη σχεδιάζεται να τοποθετηθούν τμηματικά είτε σε περιοχές στις οποίες τα νερά του Έβρου έχουν χαμηλή στάθμη είτε σε περιοχές στις οποίες υπάρχουν τμήματα στεριάς που ευνοούν τη διέλευση. Ως τέτοιες περιοχές έχουν υποδειχθεί τμήματα σε Ορμένιο, Κήπους, Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Δίκαια, Δίλοφο, Μαράσια, Νέα Βύσσα και αλλού.

Keywords
Τυχαία Θέματα