Κορονοϊός στην Κύπρος: 13 νέα κρούσματα - 10 γιατροί ανάμεσα τους

Στην Κύπρο σημειώθηκαν σήμερα 13 νέα κρούσματα κορονοϊού και ανάμεσα τους είναι 10 γιατροί.

Στην Κύπρο το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 13 νέα κρούσματα κορονοϊού και ανάμεσα τους είναι 10 γιατροί, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων λοιπόν, με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ανήλθε στα 46, εκ των οποίων τα 25 ήταν επαφές.

Μάλιστα, από τα νέα κρούσματα, τα 11 ήταν επαφές εκ των οποίων είναι 10 επαγγελματίες Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και ένας ασθενής. Η εξάπλωση του ιού, έγινε όταν ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες, και δύο άτομα που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό (Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα) και παρουσίασαν συμπτώματα.

Τα παραπάνω τα επιβεβαιώνει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου και αναφέρει ότι σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί 13 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Επίσης, η ανακοίνωση τονίζει πως η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των 13 κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Ταυτόχρονα, αναφέρει πως σε συντονισμό με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Κύπρου, θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για λήψη περαιτέρω μέτρων. Επίσης, σημειώνει ότι ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 46, εκ των οποίων τα 25 ήταν επαφές,με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα