Κορονοϊός: Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ 07:00 με 22:00 – Ποια άλλα καταστήματα θα λειτουργούν

Τη διεύρυνση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η κυβέρνηση στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

Πλέον τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ θα λειτουργούν και τις Κυριακές, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Εκτός από τα σούπερ μάρκετ και ενώ έχει αποφασιστεί η προσωρινή αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων που θα ισχύσει από την ερχόμενη Τετάρτη (18/3) ανοικτά θα παραμείνουν τα εξής

καταστήματα:

-Μανάβικα

-Φούρνοι

-Μίνι μάρκετ

-Μπακάλικα

-Περίπτερα και delivery σε ό,τι αφορά στην αλυσίδα τροφοδοσίας.

-Φαρμακεία

-Τράπεζες,

-Courier

-Συνεργεία αυτοκινήτων

-Pet shop

-Καταστήματα οπτικών ειδών

-Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι η είσοδος των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ γίνεται με κάρτα, ενώ τις αγορές του θα κάνει ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Παράλληλα θα λειτουργεί – σε όσες επιχειρήσεις δεν γίνεται αυτό μέχρι σήμερα – και υπηρεσία delivery, ακόμα και τις Κυριακές.

Στα 352 τα κρούσματα

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας έφτασαν τα 352, μετά τα 21 καινούργια που ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου από τον λοιμωξιολόγο εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Νοσοκομεία αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση του συστήματος υγείας με 15 εκατ. ευρώ για την αγορά εξοπλισμού, επιπλέον 75 εκατ για τις προσλήψεις 2.000 υγειονομικών που ήδη έχουν ξεκινήσει. Ήδη έχουν προσληφθεί 950 υγειονομικοί. Είπε επίσης, ότι πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την νοσηλεία ασθενών. Πρόκειται για τα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ , Παμμακάριστος, πτέρυγα στο Αγ. Βαρβάρα και το ιδιωτικό θεραπευτήριο Αττικά, που θα στελεχωθεί με προσωπικό του ΕΣΥ.

Σημειώνεται ότι τόσο ο κ. Τσιόδρας όσο και ο κ. Χαρδαλιάς έκαναν σαφές, ότι όποιος έρχεται από το εξωτερικό θα μπαίνει προληπτικά σε καραντίνα 14 ημερών και εφόσον παραβιάσουν αυτή την καραντίνα θα υποστούν κυρώσεις.

Για πτήσεις από Λονδίνο

Ερωτηθείς για το αν θα διακοπούν οι πτήσεις από Αθήνα για Λονδίνο, είπε ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Πάμε βήμα βήμα, τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς». Ο κος Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες «να γίνουνε ηγέτες και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά την ατομική ευθύνη. Ηγέτες στην εργασία, ηγέτες στην οικογένεια μας , στις γειτονιές μας, στον εαυτό μας».

Οι εκκλησίες να μη γίνουν εστίες μετάδοσης του ιού

Ο κος Τσιόδρας, αναφερόμενος στην επίσκεψη του στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ανέφερε ότι διατύπωσε όλες τις επιστημονικές απόψεις για το θέμα και ενημέρωσε τους ιεράρχες με βάση όλα τα τελευταία δεδομένα που ισχύουν διεθνώς και στην Ελλάδα. «Εκφράσαμε την ανησυχία μας για τις συναθροίσεις στους ναούς και παρακάλεσα οι εκκλησίες να μην γίνουν εστίες μετάδοσης του ιού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Κορονοϊός: Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ 07:00 με 22:00 – Ποια άλλα καταστήματα θα λειτουργούν - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα