Κορονοϊός στην Ελλάδα: Η αναγκαιότητα των μέτρων και η περίοδος της κορύφωσης

Οι επιστήμονες που παρακολουθούν την πορεία της διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα διαπιστώνουν πώς μέχρι τώρα ακολουθεί καλύτερη πορεία σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και συνιστούν ψυχραιμία και πιστή τήρηση των μέτρων. 

Την αναγκαιότητα της λήψης και της τήρησης των αυστηρών περιοριστικών μέτρων της απαγόρευσης κυκλοφορίας υπογράμμισε για ακόμη μια φορά ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, Αθ. Τσακρής μιλώντας στον

ΑΝΤ1 και την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα

"Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε τη νόσο και να περιορίσουμε τις επαφές μας στο 90%. Είναι πολύ σημαντικό να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς του ιού» είπε ενώ υπογράμμισε πως τα δεδομένα που συλλέγονται δείχνουν μια ομαλή αυξητική τάση των κρουσμάτων -όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε- αλλά όχι εκθετική όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η όποια ψυχολογική και οικονομική επιβάρυνση από την απομόνωση, είναι αμελητέα μπροστά στον κίνδυνο της ανεξέλεγκτης διασποράς» απάντησε ερωτηθείς για τις επιπτώσεις της πανδημίας. 

«Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα που καταγράφονται στην Ελλάδα είναι ακόμη πριν τη λήψη της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Με τα μέτρα θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα της εξάπλωσης γιατί τα λάβαμε πιο έγκαιρα» υπογράμμισε εκτιμώντας πως στην Ιταλία η πανδημία δεν θα «σβήσει» πριν τα τέλη Μαΐου

 

Μέσα στον Απρίλιο αναμένονται τα πολλά κρούσματα

 Από την πλευρά του ο καθηγητής μικροβιολογίας, Άλκης Βατόπουλος, ισχυρίζεται ότι η έξαρση του κορονοϊού θα είναι τον Απρίλιο και λίγο τον Μάιο δεδομένου των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί από χώρες όπως η Κίνα που είχε προηγηθεί χρονικά ενώ παράλληλα συνιστά ψυχραιμία και υπομονή από όλους.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Ελλάδα,koronoios, ellada