Κορονοϊός: Πώς να ξεχωρίσετε τη διαφορά με τη γρίπη

Ο κορονοϊός μπορεί να μοιάζει αρκετά με την κοινή γρίπη, έχει όμως ορισμένα χαρακτηριστικά που τον διαφοροποιούν.

Ο κορονοϊός έχει πολλά κοινά με την γρίπη, με αποτέλεσμα οι γιατροί παγκοσμίως να δυσκολεύονται να κάνουν μια άμεση διάγνωση. Καταρχήν, ο κορονοϊός και η γρίπη έχουν τα ίδια συμπτώματα

που εμφανίζονται γρήγορα όπως υψηλός πυρετός, πονόλαιμος, συνάχι, πονοκέφαλοι, εξάντληση και σε ορισμένες περιπτώσεις περιλαμβάνουν εμετό ή διάρροια.

Συνήθως οι ασθενείς που νοσούν από τον covid-19, όπως αναφέρει ο Guardian, εμφανίζουν πυρετό, ξερόβηχα κι αρκετοί έχουν εξάντληση και μυϊκούς πόνους. Πολλοί όμως πάσχουν κυρίως από πνευμονία, η οποία και στις μη σοβαρές περιπτώσεις, προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή. Αντιθέτως, μόνο το 5% των ασθενών με κορονοϊό, παρουσιάζει συνάχι ή πονόλαιμο.

Τι συμβαίνει σε όσους κολλήσουν

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στην Κίνα το 80% των ατόμων που πάσχουν από κορονοϊό εμφανίζουν μέτρια συμπτώματα που είναι αντιμετωπίσιμα. Μόνο το 15% εμφάνισε επικίνδυνα συμπτώματα όπως τρομερή δυσκολία στην αναπνοή ή προβλήματα στους πνεύμονες, ενώ το 5% ήταν σοβαρές περιπτώσεις, οι οποίες όμως είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας, πριν μολυνθούν με τον ιό.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα