Νέα επεισόδια στον Έβρο: Πέφτουν δακρυγόνα στα ελληνικά σύνορα (video)

Τούρκοι αστυνομικοί, σε οργανωμένη στοίχιση και με κατάλληλο εξοπλισμό, εκτοξεύουν χημικά προς την ελληνική πλευρά, στον Έβρο. Αρκετές φωτιές κατά μήκος των συνόρων.

Νέα επεισόδια ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (6/3) στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 17.00, όταν Τούρκοι αστυνομικοί φέρονται να προχώρησαν στη ρίψη μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων προς τα ελληνικά εδάφη, ενώ αρκετές φωτιές υπάρχουν κατά μήκος των συνόρων. 

Υπενθυμίζεται πως όπως ανακοινώθηκε χθες από την τουρκική πλευρά, η πλευρά

των συνόρων της γειτονικής χώρας έχει ενισχυθεί με μεγάλο αριθμό αστυνομικών.

Στο σημείο, σε κάθε περίπτωση, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ένταση επικράτησε και νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, όταν ομάδες μεταναστών και προσφύγων επιχείρησαν να διέλθουν στα ελληνικά σύνορα. Και πάλι σημειώθηκαν ρίψεις τουρκικών δακρυγόνων προς τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 268 άτομα και αποτράπηκε η είσοδος σε 38.480 περιπτώσεις από τα ξημερώματα του Σαββάτου έως σήμερα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τις τελευταίες 12 ώρες συνελήφθησαν 16 άτομα στον Έβρο και εμποδίστηκαν 835 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεκίνησε την Παρασκευή (28/2), όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, με στόχο να εισέλθουν στη χώρα. Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και απαγόρευσε την είσοδο. Ως αποτέλεσμα, δεν έλλειψαν οι στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο, τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.

Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο γίνεται λόγος για «προκλητική παρενόχληση ελληνικού σκάφους από την τουρκική ακτοφυλακή με προφανή κίνδυνο σύγκρουσης».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα