Κορονοϊός: Οι 300 έλεγχοι κρίνουν τα νέα μέτρα, αγωνία για τα νέα «ορφανά» κρούσματα

Τα νέα δεδομένα με τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα εντείνουν την ανησυχία για τον κορονοϊο και φέρνουν από τη μία νέα μέτρα στον Προμαχώνα, από την άλλη η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λάβει νέα μέτρα (άγνωστο ποια) στο εσωτερικό της χώρας. 

Ακόμη δεν είναι

ξεκάθαρο ποια μέτρα θα ληφθούν και αν θα ληφθούν, ενώ θα γίνουν ορισμένοι έλεγχοι (300 στον αριθμό) από τους οποίους θα κριθούν τα νέα μέτρα.

Βέβαια όποιος κυκλοφορεί σε ταβέρνες, καφέ και γενικά στην Ελλάδα βλέπει οτι τα μέτρα δεν τηρούνται επί της ουσίας, ενώ την ίδια στιγμή τα σήματα χαλάρωσης από την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα, αφού καταργεί τη μάσκα στα εμπορικά και το όριο 6 ατόμων σε εστιατόρια.

Σε κάθε περίπτωση σήμερα και αύριο θα γίνουν 300 έλεγχοι (ίσως και περισσότεροι) που θα κρίνουν τα νέα μέτρα και την τελική απόφαση τη Δευτέρα. 

Οι φόβοι των υγειονομικών αρχών και τον επιστημόνων εντοπίζονται στα λεγόμενα ορφανά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά περισσότερα από 150 κρούσματα τον τελευταίο μήνα, θεωρούνται ορφανά.

Ξαφνικά στο χάρτη μπήκαν πάλι Αττική και Θεσσαλονίκη.

Στην περιοχή της Αττικής, τις τελευταίες μέρες έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 20 κρούσματα τα οποίαείναι αγνώστου προελεύσεως, ενώ συνολικά από την αρχή Ιουλίου τα κρούσματα ξεπερνούν τα 40.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, 6 στα 10 νέα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε εισερχόμενους στη χώρα πολίτες.

Συνολικά τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται στα 3732 καθώς το απόγευμα της Παρασκευής, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε οτι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 60, εκ των οποίων τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας-σύμφωνα με πληροφορίες όλα στον Προμαχώνα. Συνολικά τα εισαγόμενα είναι 42. 

Επίσης από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών και 3 (33.3%) είναι γυναίκες ενώ οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Στους 123 φτάνουν οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 363412 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5894 (1.6%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Από το ανωτέρω σύνολο δειγμάτων, τα 39.444 (10.9%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις (από τις 12 Ιουνίου). Εξ’αυτών τα 78 (0.2%) θετικά στον κορονοϊό.

Keywords
Τυχαία Θέματα