Γιώργος στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ: Τιμώ την ιστορία της οικογενείας μου, αν θέλετε διαγράψτε με

Χάρης Καστανίδης: Ως εδώ και μη παρέκει με την ταύτιση με τη δεξιά. Φώφη: Ποτέ δεν έχω ταυτιστεί με τη δεξιά. Νάντια Γιαννακοπούλου: Δεν μπορούμε πλέον να συμπορευόμαστε με Παπανδρέου και Καστανίδη, να διαγραφούν. Απίθανοι διάλογοι στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ. Όλο το παρασκήνιο.

Άνω-κάτω έγινε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ στη συνεδρίαση που συγκάλεσε η Φώφη Γεννηματά για την «ανταρσία» του Γιώργου Παπανδρέου

και του Χάρη Καστανίδη στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις συναθροίσεις, με την επικεφαλής του κόμματος να προειδοποιεί πως δεν θα ανεχτεί άλλη διαφοροποίηση από εδώ και στο εξής.

«Τιμώ την ιστορία της οικογενείας μου, αν νομίζετε ότι λύση είναι η διαγραφή, διαγράψτε με», διαμήνυσε με την τοποθέτησή του ο Γιώργος Παπανδρέου, που διέψευσε όποιους εκτιμούσαν ότι δεν θα συμμετείχε σε μια συνεδρίαση που είχε ως στόχο τη «δίκη» του ιδίου και του Χάρη Καστανίδη.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου, που ενώπιον του πρώην πρωθυπουργού ζήτησε τη …διαγραφή του, διαφωνώντας με τη θέση της Φώφης Γεννηματά ότι όποιος από εδώ και στο εξής διαφοροποιηθεί θα θέσει αυτομάτως εαυτόν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας! Υπό αυτές τις συνθήκες μπορούμε πλέον να συμπορευόμαστε με Παπανδρέου και Καστανίδη; Πιστεύω πως όχι. Πρέπει να διαγραφούν, προέβησαν σε μείζον ατόπημα» φέρεται να είπε η βουλευτής Δυτικού Τομέα της Β΄ Αθηνών.

Την ίδια μεγάλη αίσθηση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις της Χαρά Κεφαλίδου και της Ευαγγελίας Λιακούλη, που υπήρξαν ιδιαίτερα επικριτικές προς τους διαφωνούντες, με τη βουλευτή Λάρισας να τους επικρίνει μάλιστα, μεταξύ άλλων, για «ανέντιμη και ανήθικη συμπεριφορά». «Κυρία Λιακούλη, μετρήστε το ύψος σας», φέρεται να απάντησε ο Χάρης Καστανίδης, ενώ απευθυνόμενος προς τη Νάντια Γιαννακοπούλου, υπενθύμισε τη στάση της στη Βουλή το 2012: «Εσείς δεν ήσασταν που ωρυόσασταν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα πως αν φύγει ο Γιώργος Παπανδρέου από πρωθυπουργός, δεν θα δίνατε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή μας στο Κοινοβούλιο;». Η Χαρά Κεφαλίδου, πάντως, κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό και ότι δεν συμμετέχει στα …συντονιστικά όργανα! Ο Γιώργος Καμίνης, με τη σειρά του εκμυστηρεύτηκε πως θέλησε να ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργό για το νομοσχέδιο, αλλά δεν πήρε καν απάντηση για το αίτημά του, ενώ επικριτικός υπήρξε και ο Κώστας Σκανδαλίδης, που κάποτε ήθελε να εκπροσωπήσει την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ που επεδίωκε τη συνεργασία με την αριστερά. Επιθετικός έναντι των δυο εμφανίστηκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που τάχτηκε όμως ευθέως εναντίον των διαγραφών.

«Διαφωνώ με το νομοσχέδιο, έχω τις ενστάσεις μου, δεν καταψήφισα γιατί δεν θέλησα να τραυματίσω την ενότητα του κόμματος», φέρεται να είπε ο φέρελπις βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, τασσόμενος ευθέως κατά των διαγραφών και τονίζοντας πως ακόμα το κόμμα πληρώνει διαγραφές κορυφαίων στελεχών του. Ζήτησε, μάλιστα, τη σύγκλιση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να συζητήσουν τη στρατηγική του κόμματος, καθώς, όπως είπε, η κριτική του κόμματος πρέπει να γίνεται περισσότερο προς την κυβέρνηση. «Έχουμε στρατηγική, την έχουμε αποφασίσει στα όργανα του κόμματος», ήταν η –αρνητική- απάντηση της Φώφης Γεννηματά στο αίτημά του. Ο Μιχάλης Κατρίνης είπε, πάντως, πως η απόφαση για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις έπρεπε να ληφθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Επιτροπή, καθώς αφορά ένα μείζον πολιτικό θέμα. «Δεν υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Χάρη Καστανίδη», δήλωσε ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς, ενώ ο βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης αναρωτήθηκε πώς η πλειοψηφία που είχε σχηματιστεί κατά του νομοσχεδίου στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ, έγινε μειοψηφία στη δεύτερη συνεδρίαση.

«Το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος»

«Ως εδώ και μη παρέκει η σύγκλιση με τη δεξιά» προειδοποίησε σε μια από τις δυο παρεμβάσεις του ο Χάρης Καστανίδης, για να απαντήσει η Φώφη Γεννηματά πως «εγώ ποτέ δεν ταυτίστηκα με την δεξιά». «Ο Μιτεράν έλεγε πως η πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων. Αποφασίσατε να ταυτιστείτε με τη δεξιά, σε μια εποχή που θα έπρεπε να υπερασπιστούμε τον σκληρό πυρήνα του Συντάγματος», φέρεται να απάντησε ο Χάρης Καστανίδης. Δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας σε μια τέτοια περίπτωση, υπάρχει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος»!

Keywords
Τυχαία Θέματα