Φαρμακεία: Ποιες ώρες είναι ανοιχτά

Το ωράριο λειτουργίας στα φαρμακεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη, μετά και την απαγόρευση κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στην τροποποίηση του ωραρίου τους προχωρούν τα φαρμακεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη,

λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, το υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων της δύναμης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (όλες οι περιοχές της Αττικής, πλην Πειραιά), λόγω των έκτακτων μέτρων, διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 το πρωί με 5 το απόγευμα.

Το φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργούν, αντίστοιχα, από:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 9 το πρωί με 5 το απόγευμα.

«Οι φαρμακοποιοί παραμένουν στις επάλξεις»

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης, η απόφαση τροποποίησης του ωραρίου, η οποία επικυρώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ελήφθη από το Δ.Σ. του Συλλόγου εξαιτίας των διαφόρων ζητημάτων που προέκυψαν από την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, «πολλοί συμπολίτες μας που επιστρέφουν από την εργασία τους το μεσημέρι, το μεσοδιάστημα που τα φαρμακεία είναι κλειστά (2μ.μ.-5μ.μ.), επιλέγουν να μην ξαναβγούν. Με το συνεχές ωράριο περιορίζονται οι μετακινήσεις τόσο των πολιτών όσο και των φαρμακοποιών, που είναι το ζητούμενο του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας».

Σε ανακοίνωσή του ο ΦΣΘ τονίζει ότι «οι φαρμακοποιοί παραμένουν στις επάλξεις, στην πρώτη γραμμή της αντίστασης απέναντι στον κορωνοϊό, ο Σύλλογος στέκεται δίπλα στην Πολιτεία αυτό το κρίσιμο διάστημα και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, εφόσον χρειαστεί, πάντα με στόχο την αδιάλειπτη παροχή της φαρμακευτικής αγωγής των συμπολιτών μας».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα