Κορονοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ στη Βρετανία με 854 θανάτους σε μία ημέρα

Το θάνατο 854 ανθρώπων μέσα σε 24 ώρες από τον κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα η Βρετανία.

Νέο αρνητικό ρεκόρ κατεγράφη την Τρίτη στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ανακοινώθηκαν 854 νέοι θάνατοι λόγω κορονοϊού.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του Covid-19 στη χώρα ανήλθε στους 6.227.

Αναλυτικά, το NHS Αγγλίας επιβεβαίωσε την κατάληξη 758 ασθενών το τελευταίο 24ωρο, ενώ οι αρχές σε Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία ανέφεραν άλλα 96 θύματα. Συγκεκριμένα, η Σκωτία κατέγραψε 74 πρόσθετους νεκρούς σε μία ημέρα, η Ουαλία άλλους 19, ενώ 3 πέθαναν

στη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι ασθενείς που έχασαν τη μάχη με τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος ιός κυμαίνονταν μεταξύ 23 και 102 ετών. Οι 29 από τους 748 της Αγγλία (ηλικίας από 23 ως 99 ετών) δεν είχαν κάποιο γνωστό υποκείμενο νόσημα.

Η σημερινή εξέλιξη προβλημάτισε εκ νέου τις αρχές στη Βρετανία, ενώ οι επιστήμονες έχουν προβλέψει πως η κορύφωση του ξεσπάσματος της πανδημίας θα σημειωθεί στις ημέρες του Πάσχα.

Στην εντατική αλλά χωρίς αναπνευστήρα ο Τζόνσον

Νωρίτερα, επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, μετά από τη μεταφορά του χθες στην εντατική.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι σε σταθερή κατάσταση και πως λαμβάνει θεραπεία με οξυγόνο. Στην ίδια ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον αναπνέει χωρίς υποστήριξη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον είναι σε σταθερή κατάσταση από το βράδυ και σε καλή διάθεση μετά από τη μεταφορά του στην εντατική όταν χειροτέρεψαν τα συμπτώματα του κορονοϊού.

Ο Μπόρις Τζόνσον λαμβάνει την κλασική θεραπεία οξυγόνου και αναπνέει χωρίς υποστήριξη. Δεν υπάρχει κάποια άλλη μηχανική υποστήριξη. Ο πρωθυπουργός δεν έχει πνευμονία».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα