Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέα μέτρα το Πάσχα - Τσουχτερά πρόστιμα

Έτοιμο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης με νέα μέτρα για τις μετακινήσεις και την αυστηροποίηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας ενόψει Πάσχα. Τα τσουχτερά πρόστιμα και οι νέες ανακοινώσεις.

Θέμα χρόνου, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση νέων έκτακτων μέτρων για τις μετακινήσεις και εντατικοποίηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας ενόψει του Πάσχα. Για τα νέα

μέτρα στις μετακινήσεις μας έχει προειδεάσει τόσο ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ σήμερα ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταστρέψουμε αυτό που έχουμε πετύχει.

«Καταφέραμε να φρενάρουμε τον ιό με τα αυστηρά και δύσκολα μέτρα που πήραμε και χωρίς αυτά η κατάσταση δεν θα ήταν η ίδια, θα ζούσαμε δραματικές στιγμές. Ας διαφυλάξουμε αυτά που κερδίσαμε, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε, κι αυτό θα αδικήσει τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε», είπε μιλώντας στο Mega.

Τα δυο σενάρια

Το κυβερνητικό επιτελείο μελετά, ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Πέτσας την αύξηση των προστίμων – διπλασιασμός ή ακόμη και ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για όσους είναι υπότροποι.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μάλιστα η βεντάλια των αυστηρών μέτρων είναι έτοιμη, θα αφορά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ δεν αποκλείεται πριν την εφαρμογή τους, να υπάρξει διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Επίσης δεν αποκλείεται να δούμε και «σφράγισμα» διοδίων», παραδρόμων των εθνικών οδών, αλλά και της Παλαιάς Εθνικής σε περίπτωση, που παρατηρηθεί μαζική απόπειρα παραβίασης των μέτρων.

«Όποιος ξεκινήσει για Πάσχα στο χωριό, θα βρει μπροστά του την Αστυνομία» τόνισε παράλληλα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, με αποδέκτες του αυστηρού του μηνύματος, όσοι σκέφτονται να σπάσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Ο κ. Πέτσας πάντως τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας «εφησυχασμός μέχρι τις 27 Απριλίου» σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων, προκειμένου «να μπορέσουν να σχεδιάσουν οι ειδικοί μέτρα που θα οδηγήσουν σε σταδιακή και μακρόσυρτη απόσυρση των περιοριστικών μέτρων».

Ως προς αυτό, ανέφερε ότι «καμία οικονομία δεν μπορεί να είναι έξι μήνες σε καραντίνα γιατί θα καταρρεύσει».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα