Πώς σουβλίζουμε το Πάσχα

Στα μπαλκόνια των σπιτιών, ή τους κήπους, για όσους διαθέτουν, θα γίνει το σούβλισμα του οβελία για το φετινό Πάσχα, εφόσον θα τηρούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό. Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός μέχρι τις 27 του μήνα, ώστε να δώσουμε αυτό το χρονικό διάστημα στους ειδικούς να σχεδιάσουν μέτρα τα οποία θα οδηγούν στη σταδιακή απόσυρση των έκτακτων μέτρων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στέλιος Πέτσας στον Τ/Σ Mega την Τρίτη, αναφερόμενος στην ανάγκη τήρησης των μέτρων αυτοπεριορισμού των πολιτών που βρίσκονται σε ισχύ.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταφέραμε να φρενάρουμε τον ιό με τα αυστηρά και δύσκολα μέτρα που πήραμε, «χωρίς αυτά η κατάσταση δεν θα ήταν η ίδια, θα ζούσαμε δραματικές στιγμές, ας διαφυλάξουμε αυτά που κερδίσαμε, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε, κι αυτό θα αδικήσει τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε».

Ο ίδιος τόνισε μάλιστα ότι η χώρα διανύει τον πιο κρίσιμο μήνα σε ό,τι αφορά στην πανδημία του κορονοϊού.

Σε κάθε περίπτωση, και όπως είναι αναμενόμενο, το φετινό Πάσχα δε θα θυμίζει σε τίποτα τις γιορτές και εκδηλώσεις άλλων ετών. Μάλιστα θα μπορούμε να σουβλίζουμε, κατά το έθιμο, αλλά στο σπίτι καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά, πιθανόν υπερδιπλάσια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ίδιου σταθμού.

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση δε θα στείλει την αστυνομία να ελέγχει τις αυλές ή τις ταράτσες των σπιτιών.

Εξάλλου, στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζονται αυστηρότερες παρεμβάσεις, ιδίως την Μεγάλη Εβδομάδα, που φθάνουν έως και το σφράγισμα διοδίων, των παράδρομων των εθνικών οδών, αλλά και της Παλαιάς Εθνικής σε περίπτωση, που παρατηρηθεί μαζική απόπειρα παραβίασης των υφιστάμενων μέτρων.

«Όποιος ξεκινήσει για Πάσχα στο χωριό, θα βρει μπροστά του την Αστυνομία» ξεκαθάρισε χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, στο ίδιο πλαίσιο.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα