Κορονοϊός: Κλείνει η παραλία της Θεσσαλονίκης - Τέλος στις εικόνες του συνωστισμού

Αίσθηση προκάλεσαν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα και οι ανταποκρίσεις με την κοσμοσυρροή στην παραλία της Θεσσαλονίκης, εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού. Μπαίνει «λουκέτο» από την Τρίτη.

 

Κάποιοι είχαν πάει για ψάρεμα, κάποιοι άλλοι έπαιζαν ποδόσφαιρο και οι περισσότεροι το έριξαν ξαφνικά στην… γυμναστική. Αυτές οι εικόνες, από την παραλία της Θεσσαλονίκης, έκαναν το γύρο του διαδικτύου

εξοργίζοντας όσους τηρούν ευλαβικά την απαγόρευση κυκλοφορίας ώστε να «φρενάρουν» τον κορονοϊό. 

Τελικά και με συνοπτικές διαδικασίες από την περιφέρεια, τον δήμο Θεσσαλονίκης και την γγ Πολτικής Προστασίας αποφασίστηκε το κλείσιμο της παραλίας.

«Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να περιορίσουμε την κυκλοφορία στη Νεα Παραλία Θεσσαλονίκης! Με εντολή μου και σχετική μόλις απόφαση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, μόλις αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΓΠΠ, ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την 14:00 ώρα της 31/03/2020 και ισχύει για δεκατέσσερις ημέρες. «Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις μας για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. Είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την δημόσια Υγεία χωρίς εκπτώσεις. Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα» κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. 

Την ίδια ώρα ο κ. Ζέρβας, μιλώντας στο Mega, είπε ότι οι εικόνες με εκατοντάδες πολίτες να βολτάρουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα είναι απαράδεκτες και η παραλία θα κλείνει.

Απόι την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιζικώστας ανέφερε στο twitter: «Μετά τις σημερινές εικόνες από τη γεμάτη Παραλία της Θεσσαλονίκης το κλείσιμό της είναι μονόδρομος. Συμφωνήσαμε με τον @konstzervas να προχωρήσουμε στο μέτρο αυτό με ισχύ από αύριο το μεσημέρι. Χρέος μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας».

Δείτε τι προηγήθηκε

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα