Ελληνίδα λοιμωξιολόγος του Cambridge για κορονοϊό: «Είμαστε κοντά σε θεραπεία»

«Θεωρώ ότι είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία και ίσως σε παραπάνω από μία, παρά από ότι είμαστε σε εμβόλιο» για τον κορονοϊό, δηλώνει κορυφαία Ελληνίδα ερευνήτρια και λοιμωξιολόγος του Cambridge. Η πρόβλεψη της για το καλοκαίρι.

 

Στις νέες θεραπείες που προετοιμάζονται για τη μάχη με τον κορονοϊό αναφέρθηκε η κορυφαία ερευνήτρια και λοιμωξιολόγος του Cambridge,

κ. Ευφροσύνη Γκρανιά- Κλώτσα, μιλώντας στον Τ/Σ Star.

Αρχικά, η ίδια επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι πολύ τυχερή γιατί έχει λαμπρούς επιστήμονες, ενώ αναφέρθηκε και στην καλή θέση της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη κρουσμάτων της πανδημίας, χάρη και στην προσπάθεια του κ.Σωτήρη Τσιόδρα, με τον οποίο σπούδαζαν μαζί στην Αμερική.

«Είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία παρά σε εμβόλιο»

«Θεωρώ ότι είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία και ίσως σε παραπάνω από μία, παρά από ότι είμαστε σε εμβόλιο» δήλωσε εν συνεχεία η κ. Γκρανιά- Κλώτσα και πρόσθεσε ότι: «ήδη υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία από κάποια φάρμακα που χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, τα οποία τα μελετάμε ήδη και σε συνδυασμό μεταξύ τους για τον κορονοϊό».

Μελέτες γίνονται και για θεραπείες που συνδυάζονται μεταξύ τους, όπως είπε, ενώ δήλωσε «πολύ αισιόδοξη» ότι τους επόμενους μήνες, ίσως και συντομότερα, να έχουμε απαντήσεις για την αποτελεσματικότητά τους.

Σύντομα, λοιπόν, «θα ξεκινήσουν θεραπείες που σώζουν ζωές», πρόσθεσε.

«Δε θα υπάρχει μεγάλη διαφορά το καλοκαίρι»

Εξάλλου, η λοιμωξιολόγος του Cambridge τόνισε ότι δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα αν το εύκρατο κλίμα βοηθά στον περιορισμό του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ίδια, ακόμα κι αν υπάρχει μείωση το καλοκαίρι, επειδή ο πληθυσμός δεν έχει ανοσία, όταν και αν επιστρέψει ο ιός το φθινόπωρο θα νοσήσουν αυτοί που δεν είχαν νοσήσει. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει κάποια διαφορά το καλοκαίρι.

«Πιθανότατα ο ιός να γίνει ενδημικός»

Η κ. Γκρανιά- Κλώτσα εκτιμά ότι ο ιός θα παραμείνει μαζί μας αλλά θα είναι «ενδημικός» και ίσως δε θα έχει πανδημικά χαρακτηριστικά το επόμενο διάστημα.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα όπως είπε, είναι το αν οι άνθρωποι που νόσησαν, έχουν μόνιμη ανοσία - σενάριο που φαίνεται να είναι το πιο πιθανό - ή το αν επαναμολύνονται, όπως είχε γίνει με άλλους κορονοϊούς.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα