Κορονοϊός και τουρισμός: «Τα νησιά πρέπει να ετοιμάζονται για κρούσματα»

Οι καθηγητές Γώγος και Δημόπουλος εξηγούν την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και εκφράζουν προβληματισμό για τον τουρισμό και τα δημοτικά σχολεία

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας καθώς και την έναρξη του τουρισμού μίλησαν ο καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος στην τηλεόραση ΣΚΑΪ και ο καθηγητής ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος στον ΑΝΤ1.

Και

οι δύο συμφώνησαν πώς η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα είναι πλήρως ελεγχόμενη και η πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας είναι εντός ορίων. Αυτό όπως εξήγησαν δεν συμβαίνει γιατί ο ιός ξαφνικά εξαφανίστηκε αλλά γιατί τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Πάμε καλά γιατί τηρούμε τα μέτρα» είπε ο κ.Δημόπουλος, και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πώς η μετάδοση του κορονοϊού μειώνεται σε συνθήκες αυξημένης θερμοκρασίας και υγρασίας σαν αυτές που επικρατούν στη χώρα μας αυτή την περίοδο.

Επιπλέον, χαρακτήρισε «δύσκολη απόφαση» το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων ενώ για τον τουρισμό εξήγησε πώς δεν μπορεί να υπάρξει ταυτόχρονα με μέτρα καραντίνας.

 

Για την ετοιμότητα των νησιών σχετικά με την υποδοχή των τουριστών μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος στην τηλεόραση ΣΚΑΪ.

Όπως αναφέρει ο ίδιος «μερικά νησιά είναι έτοιμα -ειδικά τα μεγάλα- τα υπόλοιπα χρειάζονται αναπροσαρμογή, χρειάζεται κάποια διαδικασία να προετοιμαστούν ώστε σε μεγάλα κέντρα υγείας να στελεχωθούν, να υπάρχουν γρήγορα τεστ σε περίπτωση κρουσμάτων και κυρίως να υπάρχει δυνατότητα αερομεταφορών ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα».

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί η Ελλάδα θα φορτωθεί και με τουρισμό πολύ και θα παρακολουθείται με κιάλια αυτή την εποχή», προσθέτει.

Σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και τις διφορούμενες απόψεις ο κ. Γώγος εξηγεί πως «αυτή την στιγμή δεν είναι αδήριτη ανάγκη και γι' αυτό υπάρχουν πολλές απόψεις. Έχει σημασία το πόσο σημαντικό είναι αυτό και το πόσο επιδημιολογικό βάρος έχει», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός,koronoios