Κορονοϊός: Η Ιταλία ξεπέρασε την Κίνα σε κρούσματα - 541 νέοι νεκροί στη Λομβαρδία

Η Λομβαρδία αποτελεί την «Χουμπέι» της Ιταλίας, καθώς συνεχίζονται οι καθημερινές καταγραφές εκατοντάδων νέων νεκρών και κρουσμάτων κορονοϊού.

Συνεχίζεται η τραγωδία στην Ιταλία με την πλέον πληττόμενη από τον νέο κορονοϊό περιφέρεια της, την Λομβαρδία, να καταγράφει το τελευταίο 24ώρο ακόμη 541 θανάτους.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 5.402, αριθμός που κατατάσσει τη Λομβαρδία στην πρώτη θέση των περιοχών με τα περισότερα θύματα του Covid-19 ανά τον πλανήτη. Σημειώνεται πως

στην Κίνα αναφέρθησαν συνολικά 3.296 θάνατοι, σύμφωνα με το Johns Hopkins.

Παράλληλα, τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 2.409 το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό από τη γειτονική χώρα, αγγίζοντας τα 37.298.

Το παραπάνω μέγεθος οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία υπερβαίνει πλέον τον αντίστοιχο στην Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι Ηπα «ξεπερνούν» πλεόν την Κίνα σε επιβεβαιωμένα περιστατικά.

O επίσημος απολογισμός των ιταλικών αρχών για το τελευταίο 24ωρο θα δημοσιευθεί, πάντως, εντός των επόμενων ωρών.

Ανησυχία για τους ηλικιωμένους στα γηροκομεία

Πολλοί επιστήμονες κτιμούν ότι το «πικ» στη διάδοση του ιού δεν θα σημειωθεί την ίδια περίοδο σε όλες τις περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την DW. Πρώτα στον βορρά και στη συνέχεια στην κεντρική και νότια Ιταλία. Υπάρχει ήδη ανησυχία για την κεντρική περιφέρεια Μάρκε, όπου κατ΄αναλογία με τον πληθυσμό, η μετάδοση του ιού είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Στο μεταξύ σε αρκετούς οίκους ευγηρίας η κατάσταση είναι επίσης δραματική. Έξω από την Ρώμη, στη Σικελία, στη Λομβαρδία, εκατοντάδες ηλικιωμένοι είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε κτήρια, στα οποία έχουν διαγνωσθεί δεκάδες κρούσματα του ιού. Χωρίς τα αναγκαία μέσα για στοιχειώδη θεραπεία. Οι συγγενείς τους δεν μπορούν να τους συναντήσουν και μιλούν ή πίσω από ένα τζάμι ή από τα μπαλκόνια.

Σε πολιτικό επίπεδο τέλος η Ιταλία είναι αποφασισμένη να δώσει μέχρι τέλους την μάχη για τα ευρωομόλογα ή ομόλογα- κορώνα. Ως γνωστόν, η Ρώμη μπλόκαρε το χθεσινό προσχέδιο συμπερασμάτων της ευρωπαϊκής διάσκεψης κορυφής και ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ζητά μια άμεση, εποικοδομητική λύση. «Διαφορετικά, αν δεν μας προσφέρουν νέα μέσα, θα προχωρήσουμε μόνοι μας», προσθέτει ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα