Κορονοϊός: Έκτακτο επίδομα στους εργαζομένους στις επιχειρήσεις που κλείνουν

Ειδικό επίδομα για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που κλείνουν λόγω κορονοϊού ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σε «ρυθμούς κορονοϊού» βρίσκεται η αγορά εργασίας, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει μέτρα για όσους εργαζόμενους «χτυπούν» τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας.

Τα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πληρώνουν το βαρύ τίμημα της εξάπλωσης του COVID-19 στην οικονομία προανήγγειλε μάλιστα με δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Δύο

παρεμβάσεις ξεχωρίζουν από αυτά που είπε σε σχέση με την προστασία του κόσμου της εργασίας από τις συνέπειες της κρίσης:

Αφενός, έρχεται ένα άμεσο σύστημα αποζημίωσης των εργαζομένων σε κλάδους που κλείνουν αναγκαστικά. Προδιαγράφεται ουσιαστικά ένα επίδομα που θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους κλάδους που θα κυμαίνεται από 400 έως και 1000 ευρώ, σύμφωνα με το OPEN.Αφετέρου, αναμένεται να ανακοινωθεί η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για ένα 4μηνο, όπως συνέβη και με τους τρεις νομούς που πρώτους έπληξε ο νέος κορονοϊός, για όλους τους κλάδους που ανακοινώθηκε ότι βάζουν «λουκέτο» αναγκαστικά.

Τα μέτρα πρόκειται να εξειδικευτούν μετά τη Δευτέρα, καθώς τη Δευτέρα ο κ. Σταϊκούρας πηγαίνει στο Eurogroup, προστίθεται στο ρεπορτάζ του Τ/Σ OPEN.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, νωρίτερα, αναφερόντουσαν τα εξής, σε σχέση με τους εργαζόμενους: «Θα νομοθετηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα στήριξης των εργαζομένων με εξαρτημένη εργασία, ένεκα της αναστολής καταβολής μισθών από τις επιχειρήσεις, για τις οποίες απαγορεύτηκε προσωρινά η λειτουργία τους. Αυτό το σύστημα θα περιλαμβάνει την οικονομική ενίσχυση, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, τη διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, και την ενίσχυση των δεξιοτήτων από απόσταση. Οι παρεμβάσεις αυτές θα εφαρμόζονται σταδιακά και συνδυαστικά με τους άλλους πυλώνες έκτακτων μέτρων, με σκοπό τη στήριξη των εργαζομένων, με τρόπο άμεσο και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό».

Εξάλλου, σστην αποψινή επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό έγινε γνωστό πως κλείνουν, κατά τη σχετική δήλωση του κ, Τσιόδρα, «όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ, μπαρ και καφετέριες. Όλη η εστίαση, εκτός delivery και take away, ο,τιδήποτε έχει καθίσματα. Οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, εξαιρουμένων των ανοιχτών χώρων άθλησης για μεμονωμένη άθληση» και «τα κέντρα αισθητικής».

Δείτε το σχετικό βίντεο του σταθμού:

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα