Κορονοϊός: Εγκλωβισμένοι στην Ισπανία 20 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Στην Ισπανία βρίσκονται εγκλωβισμένοι 20 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, γιατί διακόπηκαν οι πτήσεις εξαιτίας του κορονοϊού.

Εγκλωβισμένοι στην Ισπανία βρίσκονται 20 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, γιατί διακόπηκαν όλες οι αεροπορικές πτήσεις προς και από την χώρα, εξαιτίας του κορονοϊού.

Επιπλέον, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Τριαντάφυλλος Α.Δ Αλμπάνης, έστειλε κατεπείγουσα επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Ο Πρύτανης μέσω της επιστολής ζητά τον άμεσο επαναπατρισμό των είκοσι φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

που έχουν εγκλωβιστεί στην Ισπανία.

Η δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα

Η Ισπανία είναι η δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα στην Ευρώπη, καθώς καταγράφει πάνω από 7.753 κρούσματα του κορονοϊού και μετρά περισσότερους από 288 νεκρούς, μέσε σε 24 ώρες.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε στη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανακοίνωσε την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων στο πλαίσιο κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας Covid-19, λέγοντας ότι η κρίση του κορονοϊού απαιτεί «εξαιρετικού χαρακτήρα αποφάσεις».

Ακόμη, οι Ισπανοί υπουργοί δηλώνουν πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που είχε αποτέλεσμα να κλείσει μεγάλο μέρος της χώρας, μπορεί να χρειαστεί να επεκταθεί πέρα από μια αρχική περίοδο 15 ημερών και πως η κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα.

Ταυτόχρονα, τα σχολεία έχουν κλείσει, με αποτέλεσμα εκατομμύρια παιδιά να μένουν σπίτι, ενώ ειδικοί του στρατού με προστατευτικές στολές ψεκάζουν απολυμαντικό σε σταθμούς τρένων και ένας αυξανόμενος αριθμός εργοστασίων αυτοκινήτων κλείνει, είτε λόγω προβλημάτων στον εφοδιασμό είτε λόγω κρουσμάτων.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Εγκλωβισμένοι, Ισπανία 20, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,koronoios, egklovismenoi, ispania 20, panepistimiou ioanninon