Κορονοϊός - Τράπεζες: Πώς γίνεται η είσοδος στα καταστήματα

Μεγάλες αλλαγές στις τράπεζες φέρνει ο κορονοϊός, καθώς αλλάζει ο τρόπος που γίνονται οι συναλλαγές. Μάλιστα οι τράπεζες ορίζουν μέγιστο αριθμό στους πελάτες που μπορούν να εισέρχονται ανά κατάστημα, κάτι το οποίο θα καθορίζεται από το εμβαδόν του καταστήματος.

Μεγάλες αλλαγές στις τράπεζες

φέρνει ο κορονοϊός, καθώς αλλάζει ο τρόπος που γίνονται οι συναλλαγές. Μάλιστα οι τράπεζες ορίζουν μέγιστο αριθμό στους πελάτες που μπορούν να εισέρχονται ανά κατάστημα, κάτι το οποίο θα καθορίζεται από το εμβαδόν του καταστήματος.

Με βάση τα μέτρα που λαμβάνει η Alpha Bank λόγω κορονοϊού και με γνώμονα την προστασία του προσωπικού των καταστημάτων αλλά και την διασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας του δικτύου, τα στελέχη των καταστημάτων θα εναλλάσσονται ανά δύο εβδομάδες. Συγκεκριμένα, το 50% του προσωπικού θα καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του καταστήματος, ενώ το υπόλοιπο 50% θα παραμένει στο σπίτι του.

Επιπλέον, η τράπεζα καλεί να μην προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους και να εργάζονται, όπου αυτό είναι εφικτό, από την κατοικία τους οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ακόλουθες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Τέλος, η Alpha Bank αναφέρει πως εφόσον κριθεί εφικτή η εργασία από το σπίτι μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων, χωρίς τη δημιουργία λειτουργικού κινδύνου, το ποσοστό τηλεργασίας μπορεί να ξεπεράσει το 50% ή - σε περίπτωση ολιγομελών Μονάδων - ακόμη και το σύνολο του προσωπικού υπό την προϋπόθεση ότι έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητες προσβάσεις.

Η ασφάλεια όλων μας, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Τράπεζά μας. Έχοντας αυτό ως γνώμονα, από την πρώτη στιγμή, με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, προχωρήσαμε άμεσα στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού COVID-19.

Η Εθνική Τράπεζα αναφέρει: «Εκπονήσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, με στόχο την ασφάλεια των εργαζομένων μας, την προστασία και διευκόλυνση των συναλλαγών των πελατών μας και συνολικά την απρόσκοπτη λειτουργία της Τράπεζάς μας. Συστήσαμε ειδική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της κατάστασης που λειτουργεί συντονισμένα και σε καθημερινή βάση παίρνει τις απαραίτητες αποφάσεις με ταχύτητα και ευελιξία.

Εντατική και καθημερινή καθαριότητα και απολύμανση σε όλους τους χώρους των καταστημάτων μας

Λήψη πρόσθετων μέτρων ατομικής υγιεινής κατά την είσοδο στο κατάστημα (απολύμανση χεριών με αντισηπτικό).

Διάθεση αντισηπτικού υγρού για τακτική χρήση από τους εργαζόμενους και τους πελάτες

Έλεγχος της ροής του αριθμού των πελατών που εισέρχονται στο κατάστημα για τις συναλλαγές τους, με την καθοδήγηση στελέχους της Τράπεζας.

Ανάρτηση ενημερωτικού υλικού με τις οδηγίες προστασίας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)».

Στο πλαίσιο αυτό, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορονoϊού (Covid-19) και με ιδιαίτερη ευαισθησία, αλλά και υπευθυνότητα, απέναντι στους εργαζομένους και στους πελάτες της, εφαρμόζει σταδιακά αυξημένα μέτρα προστασίας και διευκόλυνσης των καθημερινών συναλλαγών».

Η τράπεζα συστήνει την πραγματοποίηση των συναλλαγών, όπου αυτό είναι εφικτό, μέσα από τα εναλλακτικά της δίκτυα, τα οποία είναι διαθέσιμα 24 ώρες το 24ωρο,.

Επιπλέον, η τράπεζα συστήνει στους πελάτες της την αυξημένη χρήση των καρτών, χρεωστικών και πιστωτικών, έναντι της χρήσης των μετρητών.

Ενέργειες Πρόληψης για την Ασφάλεια και την Υγιεινή

Με προτεραιότητα στην ασφάλεια και στην υγιεινή στον εργασιακό χώρο, τόσο στο δίκτυο των καταστημάτων, όσο και στα κτίρια της Διοίκησης, η Τράπεζα εφαρμόζει:

Μέτρα σταδιακής εισόδου των εισερχόμενων πελατών στα καταστήματα για την αποφυγή συνωστισμού,

περιορισμό υπηρεσιακών ταξιδίων μόνο στα πλέον απαραίτητα και αναστολή οποιασδήποτε επαγγελματικής μετακίνησης στο εξωτερικό,

αντικατάσταση υπηρεσιακών συναντήσεων με τηλεδιασκέψεις (τηλεφωνικές ή μέσω video) και εντατικοποίηση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας,

αδιάλειπτη υποστηρικτική λειτουργία με δυνατότητα απομακρυσμένης εργασίας των στελεχών των κεντρικών υπηρεσιακών μονάδων από το σπίτι, με χρήση φορητών συσκευών,

παραχώρηση αδειών ειδικού σκοπού σε εργαζομένους της σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ΠΝΠ για τα «μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του»,

αναστολή παραχώρησης του Συνεδριακού Κέντρου της Τράπεζας προς τρίτους και περιορισμό της χρήσης του για εσωτερικούς σκοπούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα