«Φως» στον «εφιάλτη» της Ιταλίας: Πρώτες ενδείξεις μείωσης του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων

Για τις πρώτες ενδείξεις ότι η εξάπλωση της επιδημίας ενδεχομένως να επιβραδύνεται στην πλέον πληγείσα περιοχή της Ιταλίας, την Λομβαρδία, έκανε λόγο ο κυβερνήτης της Ατίλιο Φοντάνα τη Δευτέρα (16/03). Κάτι που αποτελεί «φως» ελπίδας στον «εφιάλτη» που ζει η χώρα και η συγκεκριμένη περιοχή.

Η πυκνοκατοικημένη περιοχή που περιλαμβάνει την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Μιλάνο, έχει καταγράψει 1.218 θανάτους. Από αυτούς, οι 252 καταγράφηκαν στο Σάββατο και την Κυριακή και ήταν ο βαρύτερος μέχρι σήμερα απολογισμός.

Buon lavoro

a @Bertolaso_Guido, scelto come consulente dal Governatore della Lombardia Fontana per fronteggiare l'emergenza #coronavirus.
Compenso simbolico per lui, 1 euro #COVIDー19 #iorestocasa #COVID19 #Italy #Bertolaso pic.twitter.com/1OYQ0qJqFx

— Giacomo D'Ignazio (@giacomodignazio) March 15, 2020


Σε ολόκληρη την Ιταλία καταγράφηκαν την Κυριακή (15/03) 368 θάνατοι από την επιδημία Covid-19, αριθμός που αποτελεί ημερήσιο ρεκόρ θανάτων ακόμη και περιλαμβανομένης της Κίνας.

Παρά την αύξηση των θανάτων, ο Ατίλιο Φοντάνα δήλωσε ότι έχει κάποιους λόγους για αισιοδοξία στα στοιχεία, καθώς τα νέα κρούσματα δείχνουν να αυξάνονται με μικρότερους ρυθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

"Che esagerati che siete con questo io resto a casa. E basta. Ormai laggente rispetta le distanze". Certo. #coronvirusitalia #COVID19 #CoronaVirusitaly #coronavirus pic.twitter.com/fNERCJWLv1

— only following the news (@buuut_maybe) March 16, 2020


«Δεν έχω δει τα σημερινά στατιστικά στοιχεία ακόμη, αλλά…μπορούμε να διαπιστώσουμε ορισμένα βήματα προς τα εμπρός», δήλωσε στο «Radio 1». «Η αύξηση (στα κρούσματα) δεν είναι τόσο δριμεία όσο ήταν πριν από δύο ή τρεις ημέρες. Ας ελπίσουμε ότι είναι η αρχή της αντιστροφής της τάσης – το λέω ψιθυριστά – αυτό μπορεί να είναι η αρχή της αντιστροφής της τάσης», είπε.

Ο Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε, ωστόσο, στην «Corriere della Sera» ότι η έκρηξη της επιδημίας επιδεινώνεται στην Ιταλία ως σύνολο. «Οι επιστήμονες μας λένε ότι η εξάπλωση της επιδημίας δεν έχει κορυφωθεί, αυτές οι εβδομάδες θα είναι οι πιο επικίνδυνες», είπε.

NEW chart on coronavirus: we're now tracking death toll trajectories as well as cases

• Deaths in Italy & Spain now growing much faster than they did in China at same stage
• More deaths in Italy in last 24h than on any day in Wuhan

Live version here: https://t.co/VcSZISFxzF pic.twitter.com/IM3jsHtCCy

John Burn-Murdoch (@jburnmurdoch) March 15, 2020


Ο Ατίλιο Φοντάνα δήλωσε ότι η αλλαγή στην τάση της εξάπλωσης της επιδημίας θα φανεί τις επόμενες λίγες ημέρες, μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία από τις 8 Μαρτίου, καθώς η αλλαγή της συμπεριφοράς των ανθρώπων παράγει αποτελέσματα.

COVIDBUSTERS: Italy scheduled the disinfection of streets and benches to combat the spread of the #coronavirus during the country’s nationwide lockdown pic.twitter.com/vYV5WysQRy @QuickTake

— Karim RAFFA (@karimraffa) March 16, 2020

Italy's PM Conte tells Corriere the coronavirus epidemic still hasn't peaked in the country, where over 24,000 have tested positive and 1,809 have died: https://t.co/BkxhkR1wMr

— Donato Paolo Mancini (@donatopmancini) March 16, 2020

Here's a heartrending report of people essentially consciously drowning in Italy as their lungs are overrun with #coronavirus. Don't get this. Seriously.https://t.co/1xMHzZ8NJp

— Coronavirus Central (@CoronavirusCast) March 16, 2020

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: «Φως» στον «εφιάλτη» της Ιταλίας: Πρώτες ενδείξεις μείωσης του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα