Κορονοϊός: Γιατί νοσούν οι νέοι - Το γονίδιο του υποδοχέα που χρησιμοποιεί ο ιός

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε τον τρόπο, που νοσούν οι νέοι από τον κορονοϊό.

Στην συνέντευξη Τύπου, ο Σωτήρης Τσιόδρας, μίλησε για το πως νοσούν οι νέοι άνθρωποι από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον ίδιο, στον ιό κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει ανοσία, οπότε μπορεί να νοσήσουν όλοι, ακόμα και οι νέοι. Παράλληλα, παρέθεσε στατιστικά στοιχεία από τις τρεις χώρες που παγκόσμια, έχουν τα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα του ιού, δηλαδή την Ιταλία, την Ισπανία και της ΗΠΑ. Επίσης, αναφέρθηκε στην Ελλάδα

και πως διακυμένονται τα περιστατικά του κορονοϊού.

Αναλυτικά είπε, πως στην Ιταλία έχει καταγράφει 25% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, μεταξύ ατόμων ηλικίας από 19 έως 50 ετών. Ακόμη, στην Ισπανία το 33% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων είναι ηλικίας κάτω των 44% ετών, ενώ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, το 25% των περιπτώσεων της νόσου, εντοπίζεται σε ηλικίες 20 έως 44 ετών.

Αντιθέτως στην Ελλάδα, στο σύνολο των κρουσμάτων, μεταξύ ηλικίας 40 και 64 ετών, έχει καταγραφεί το 45% της νόσου και ένα 31% σε ηλικίες 18 έως 31 ετών. Μάλιστα, στις μικρές ηλικίες, δηλαδή στα παιδιά, εντοπίζεται μόλις το 2,8% με 47 κρούσματα κορονοϊού.

Επιπλέον, αναφερόμενος στους θανάτους που έχουν υπάρξει μεταξύ των νέων είπε πως «ακόμη, πιο δύσκολο να εξηγηθεί είναι οι σπάνιοι θάνατοι σε αυτές τις νέες ηλικίες». Έτσι, ο Σωτήρης Τσιόδρας υπογράμμισε πως πρόκειται για παθογένεια της νόσου, κάτι που οι επιστήμονες εξετάζουν ακόμη σε όλο τον κόσμο.

«Οι επιστήμονες ψάχνουν την πιθανότητα να υπάρχουν ειδικά γονίδια που καθορίζουν ποιος θα πάει ή δεν θα πάει καλά, όπως το γονίδιο του υποδοχέα που χρησιμοποιεί ο ιός για να μας επιτεθεί. της πόρτας δηλαδή για να μπει στον οργανισμό μας. Η πόρτα αυτή ουσιαστικά βρίσκεται στην εξωτερική επιφάνεια των κυττάρων του πνεύμονα και της καρδιάς. Παραλλαγές στο γονίδιο αυτό, θα μπορούσαν να κάνουν την πόρτα λίγο πιο ανοιχτή ή λίγο πιο κλειστή, ώστε να διευκολύνεται ή να δυσκολεύεται ο ιός αντίστοιχα», τόνισε στη συνέχεια.

Πιθανή η παρουσία ενός δεύτερου κύματος κορονοϊού

«Επιθυμούμε σταδιακά να χτιστεί ανοσία στον πληθυσμό, ώστε να μην έχουμε μεγάλη υπερφόρτωση στο σύστημα υγείας μας», ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο Σωτήρης Τσιόδρας, απαντώντας σε ερώτηση για την ανάγκη ανοσίας των πολιτών στον κορονοϊό στην περίπτωση, ειδικά, ενός «δεύτερου κύματος» της πανδημίας.

Ο ίδιος μίλησε μάλιστα για έναν ιό «που θα μείνει μαζί μας μήνες» αν και «δεν ξέρουμε τι θα γίνει το καλοκαίρι».

79 οι νεκροί στην Ελλάδα

Μεγαλώνει η λίστα νεκρών και των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον απολογισμό του 24ωρου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Δευτέρας, τα νέα κρούσματα είναι 20 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 1755, ενώ τα θύματα του ιού έφτασαν τα 79, καθώς 6 ακόμη συμπολίτες μας κατέληξαν. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα