Γρίπη: Στους 97 οι νεκροί - Νέα στοιχεία

Στη δημοσιότητα δόθηκαν νέα στοιχεία για την εποχική γρίπη στην Ελλάδα, η οποία έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 97 ανθρώπους.

Στα 97 έχουν φτάσει τα θύματα της εποχικής γρίπης την τρέχουσα περίοδο, καθώς την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν τρεις ακόμη θάνατοι.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), βρισκόμαστε σε περίοδο χαμηλής δραστηριότητας της γρίπης

στην Ελλάδα. Την τελευταία εβδομάδα μάλιστα, δεν έχει καταγραφεί καμία νέα νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Στη φάση χαμηλής δραστηριότητας του ιού αναφέρθηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε, σε όλη την ελληνική επικράτεια έχουν καταγραφεί 241 σοβαρά περιστατικά και 97 θάνατοι, ενώ κυριάρχησε ο ιός της γρίπης, Τύπου Α.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι το 86% των σοβαρών περιστατικών της εποχικής γρίπης και το 92% των θανάτων ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων, καθώς και ότι ο μέσος όρος των θυμάτων είναι τα 67 έτη.

Τα νέα στοιχεία για την εποχική γρίπη έγιναν γνωστά σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση πως επιβεβαιώθηκαν 71 νέα κρούσματα κορονοϊού στην ελληνική επικράτεια, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φορέων σε 892.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γρίπη,gripi