Κρεμαστινός: Στην εντατική λόγω κορονοϊού

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός νοσηλεύεται στην ενταντική λόγω κορονοϊού.

Στην εντατική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται ο πρώην βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός, λόγω κορονοϊού. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του σε κλίνη εντατικής θεραπείας, καθώς έχει βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

Αυξάνονται τα κρούσματα

Νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα περιλαμβάνει ο απολογισμός του 24ωρου για την πανδημία.

Σύμφωνα

με την ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, το απόγευμα της Πέμπτης, τα νέα κρούσματα είναι 71 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 892, ενώ 26 είναι συνολικά τα θύματα του ιού, καθώς τέσσερις συμπολίτες μας κατέληξαν σήμερα.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής οι διασωληνωμένοι είναι 54 ασθενείς, ενώ 57 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνδρες, σημείωσε.

Ο ειδικός λοιμωξιολόγος πρόσθεσε πως η μέση ηλικία των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους ήταν 73 έτη και ότι όλοι είχαν υποκείμενα νοσήματα και ήταν ηλικιωμένοι, εκτός από έναν. Εξ αυτών, οι 21 ήταν άνδρες και 5 γυναίκες.

«Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της μάχης», εκτίμησε εξάλλου ο κ. Τσιόδρας. Ανέφερε επίσης πως δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση αλλά και ότι αυτό δε σημαίνει πως δε βρισκόμαστε σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Ο καθηγητής δήλωσε ακόμη πως 42 άνθρωποι έχουν λάβει εξιτήριο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα γνωστοποιήθηκαν τρεις θάνατοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη καθώς και ότι χθες, Τετάρτη, τα κρούσματα ανήλθαν σε 821.

Αναστολή των δικαστηρίων

Να προχωρούν οι δικαστές στην έκδοση αποφάσεων κατά την διάρκεια της μερικής αναστολής των δικαστηρίων, η οποία αναμένεται να παραταθεί στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού, ζήτησε από τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, προκειμένου να αποφευχθεί η επιπλέον επιβάρυνση των ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αθανάσιος Ράντος, έχει ξεκινήσει τις τηλεδιασκέψεις επί υποθέσεων που έχουν ήδη συζητηθεί στο ακροατήριο, πριν την εμφάνιση του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

 

Keywords
Τυχαία Θέματα