Κορονοϊός: Αρνητικά και τα 177 δείγματα στο Κρανίδι

Και τα 177 δείγματα που ελήφθησαν από κατοίκους στο Κρανίδι, μετά τα 150 κρούσματα κορονοϊού σε δομή φιλοξενίας μεταναστών, είναι αρνητικά.

Αρνητικά στον κορονοϊό βγήκαν και τα 177 τεστ στα οποία υποβλήθηκαν χθες Τετάρτη πολίτες στο Κρανίδι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Σε τεστ είχαν υποβληθεί μεταξύ

άλλων εργαζόμενοι σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικοί και άλλοι κάτοικοι της περιοχής που θα μπορούσαν να είχαν εκτεθεί στον ιό, δηλαδή επαφές «υψηλού και χαμηλού κινδύνου» όπως τις είχε χαρακτηρίσει ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Η ιχνηλάτηση από ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία στην ευρύτερη περιοχή ξεκίνησε όταν εντοπίστηκαν 150 θετικά δείγματα σε ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας μεταναστών. 

Η δομή αλλά και ο Δήμος Ερμιονίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας έχουν τεθεί σε καραντίνα. Εκτός της απαγόρευσης εισόδου και εξόδου από την περιοχή τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως και τις 8 το πρωί.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλιστεί και η υγειονομική περίθαλψη που αφορά στη δομή και την ευρύτερη περιοχή αλλά και η τροφοδοσία της δομής και κάλεσε όλους τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας «να μείνουν σπίτι τους».

Ανάμεσα στα 150 κρούσματα κορονοϊού που έχουν βρεθεί στη δομή είναι και δυο μικρά παιδιά, τα οποία χθες το απόγευμα εμφάνισαν υψηλό πυρετό και κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά τους στο νοσοκομείο Παίδων.

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο κ.Λάμπρου, κάτοικος Ερμιονίδας, ο οποίος ανέφερε ότι οι μετανάστες στη δομή στο Κρανίδι δεν τηρούσαν τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τον Μάρτιο.

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα