Κορονοϊός - Σχολεία: Πότε παρατείνεται το σχολικό έτος

Κλείνουν όλα τα σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα λόγω κορονοϊού για 14 μέρες όπως ανακοίνωσε επίσημα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Δείτε τι θα γίνει με την παράταση του σχολικού έτους και τι προβλέπει σχετική απόφαση.

Κλείνουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα από αύριο 11 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός

Υγείας Βασίλης Κικίλιας, λόγω του κορονοϊού.

Ήδη το πρώτο ερώτημα που δημιουργείται είναι αν θα παραταθεί το σχολικό έτος για δύο εβδομάδες μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Μιιλώντας στο Μega, η Μαρία Ζαχαράκη μέχρι και 14 μέρες κλειστά σχολεία υπάρχει πρόβλεψη αναπλήρωσης, ενώ από εκεί και πάνω η απόφαση θα είναι κεντρική.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, όλων των βαθμίδων, για 14 ημέρες, ως προληπτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο κ. Κικίλιας είπε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο που έχει ως στόχο τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού και παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τους εργαζόμενους γονείς, όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Αυτό που ισχύει είναι ότι εφόσον τα σχολεία κλείσουν μόνο για 14 μέρες δεν θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους.

Ειδικότερα σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών η αναπλήρωσή της εξασφαλίζεται σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην παρ. 8 του άρθρου 1 της με αρ. πρωτ. 79942/ΓΔ4/21-05-2019 υπουργικής απόφασης του Κ. Γαβρόγλου. (Β ́ 2005), σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε προ ημερών η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός Παιδείας καλεί τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση.

Η παρ. 8 του άρθρου 1 της με αρ. πρωτ. 79942/ΓΔ4/21-05-2019, προβλέπει τα εξής:

Σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών, η αναπλήρωση τους εξασφαλίζεται με τους ακόλουθους τρόπους:

α) αξιοποίηση των σχολικών εορτών με την παράλληλη πραγματοποίηση των εορτών και των μαθημάτων,

β) περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών και

γ) περικοπή περιπάτων και εκδρομών. Με την παύση της λειτουργίας του σχολείου και μέχρι να εξομαλυνθεί η λειτουργία του, ο/η Διευθυντής/ντρια συγκαλεί ανά εβδομάδα, τουλάχιστον, το Σχολικό Συμβούλιο, με σκοπό την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Μόλις εξομαλυνθεί η λειτουργία του σχολείου, ο/η Διευθυντής/ ντρια συγκαλεί αμέσως το Σχολικό Συμβούλιο, το οποίο εισηγείται στον Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών τον τρόπο αναπλήρωσης των απολεσθεισών ωρών και ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης και ο Σύλλογος αποφασίζει σχετικά.

Η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών υποβάλλεται στον/στη Διευθυντή/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ενημέρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα