Κορονοϊός στην Ελλάδα: Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια και όχι τα φροντιστήρια

Φάουλ ολικής και κίνδυνος γαι την δημόσια υγεία αν δεν προβλεφθεί να κλείσουν λόγω του κορονοϊού και τα φροντιστήρια.

Κάτι που θεωρείται αυτονόητο φαίνεται πως για το υπουργείο Παιδείας δεν είναι, καθώς ενώ η υπουργική απόφαση προβλέπει κλείσιμο για 14 μέρες των σχολείων, δημοσίων και ιδιωτικών αλλά και των Πανεπιστημίων δεν προβλέπεται η μη λειτουργία για τις ίδιες μέρες για τα φροντιστήρια,

λόγω του κορονοϊού.  

Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στο Μega, η Μαρία Ζαχαράκη, λέγοντας παράλληλα ότι θα υπάρξουν -εφόσον κριθεί αναγκαίο- τροποποιήσεις και προσθήκες. Γιατί όμως δεν προβλέφθηκε εξ αρχής και δημιουργείται ένας χάος σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς; και πως είναι δυνατόν να κλείνουν και ορθά όλα τα σχολεία και όχι τα φροντιστήρια. 

Η υφυπουργός Παιδείας είπε επίσης ότι μέχρι και 14 μέρες κλειστά σχολεία υπάρχει πρόβλεψη αναπλήρωσης, ενώ από εκεί και πάνω η απόφαση θα είναι κεντρική.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, όλων των βαθμίδων, για 14 ημέρες, ως προληπτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο κ. Κικίλιας είπε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο που έχει ως στόχο τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού και παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τους εργαζόμενους γονείς, όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Πάντως ούτε ο ίδιος χρησιμοποίησε τον όρο φροντιστήρια στα λεγόμενά του.  
Keywords
Τυχαία Θέματα