Κορονοϊός: Τα νέα έκτακτα μέτρα, κλείνουν τα μαγαζιά

Νέα έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον κορονοϊό. Μεταξύ άλλων κλείνουν τα μαγαζιά.

Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊο ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κάνοντας επίσης λόγο για παραπληροφόρηση σε όσους μιλούν περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον κορονοϊό.

«Πρωτίστως απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση και από τους πολίτες και όσους έχουν ευθύνη της ενημέρωσής τους» ανέφερε, η Α Πελώνη.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως σε οποιαδήποτε αυστηροποιήση των μέτρων κι αν γίνει δεν θα κλείσουν σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, τράπεζες,

ενώ ανακοίνωσε πως θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα επί 14 ημέρες όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα.

Παράλληλα, από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας επεκτείνεται και σε άλλες επιχειρήσεις. Αργότερα θα εξειδικευθούν τα μέτρα και όπως φαίνεται κλείνουν τα μαγαζιά, δηλαδή τα εμπορικά καταστήματα. Ωστόσο ακριβής πληροφόρηση θα υπάρξει αργότερα.

Στο πλαίσιο λήψης νέων μέτρων η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό.

Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, ότι συνδέεται με τα πρατήρια τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε πως αναστέλλεται έως το τέλος Απριλίου ο δακτύλιος. 

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας» τόνισε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής  σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η κυβέρνηση παίρνει σταδιακά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορονοϊό, αλλά και πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων. Από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας επεκτείνεται και σε άλλες επιχειρήσεις.

Η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για προσευχή. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Ιεράς Συνόδου είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για τον κορονοϊό.

Keywords
Τυχαία Θέματα