Κοινωνικός τουρισμός: Οι προτάσεις για την αύξηση των δικαιούχων και των ημερών

Δείτε τις επτά προτάσεις που κατατέθηκαν για αύξηση ημερών, δικαιούχων και μείωσης οικονομικής συμμετοχής στον κοινωνικό τουρισμό.

Επτά προτάσεις προς τη διοίκηση του ΟΑΕΔ κατέθεσαν εργαζόμενοι στον Οργανισμό προς τον Διοικητή, με τις οποίες προκρίνουν την αύξηση των δικαιούχων και των ημερών στον κοινωνικό τουρισμό.

Ειδικότερα, οι προτάσεις τους είναι:

α. Αύξηση των δικαιούχων του προγράμματος, συμμετοχή των συνταξιούχων που έχουν

καταβάλλει εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας με την χρησιμοποίηση των αδιάθετων κονδυλίων των προηγούμενων ετών.
β. Χορήγηση επιταγών σε όλους τους εργαζόμενους με ετήσιο εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, 6.000€. Δωρεάν συμμετοχή-διακοπές σε όσους εργαζόμενους έχουν εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας και κάλυψη του κόστους από τον ΟΑΕΔ.
γ. Μείωση της οικονομικής συμμετοχής των δικαιούχων σε όλες τις κατηγορίες των καταλυμάτων.
δ. Χορήγηση επιταγών σε όσους έχουν πληρώσει τις εισφορές τους τα τελευταία πέντε χρόνια ακόμη και εάν δεν επιλέγονται εξαιτίας των κριτηρίων των τελευταίων χρόνων. Μια πρόταση που αποκαθιστά το κοινό αίσθημα δικαίου αφού έχουν πληρώσει πολλές εισφορές και είναι άδικο να μην είναι δικαιούχοι επειδή την τελευταία χρονιά δεν εντάσσονται στα κριτήρια του προγράμματος.
ε. Χορήγηση διπλών επιταγών σε κάθε μεμονωμένο δικαιούχο καθώς και χορήγηση επιταγών σε όλα τα προστατευόμενα μέλη (ωφελούμενους) και στο/η σύζυγο χωρίς κριτήρια αφού οι περισσότερες επιταγές μεμονωμένων δεν χρησιμοποιούνται.
στ. Συνεργασία με τα κατά τόπους πρακτορεία μαζικών μέσων μεταφοράς(πλοίων, ΚΤΕΛ, Τρένα, αεροπορικές εταιρείες) έτσι ώστε να παρέχουν έκπτωση μεταφοράς για τους κοινωνικούς τουρίστες. Εξέταση επιχορήγησης τους από τον ΟΑΕΔ.
ζ. Αύξηση των ημερών του προγράμματος σε έως επτά (7) ημέρες αντί για έως πέντε.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή τους:

Ο Κοινωνικός Τουρισμός αποτελούσε το σημαντικότερο ανταποδοτικό κοινωνικό πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας με πάνω από 500.000 δικαιούχους ετησίως. Ως καθολικός διάδοχος ο ΟΑΕΔ, σχεδίασε και υλοποιεί το «δικό» του πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, με όρους και προϋποθέσεις που αποδεδειγμένα το κατατάσσουν στο πιο αποτυχημένο πρόγραμμα του. Πάνω από τα μισά προϋπολογιζόμενα κονδύλια δεν εκταμιεύονται, η μεγάλη πλειοψηφία των ξενοδοχείων δεν συμμετέχει, οι περισσότερες επιταγές των δικαιούχων δεν εξαργυρώνονται  με αποτέλεσμα τόσο την οικονομική ασφυξία των επιχειρήσεων όσο και τον αποκλεισμό των φτωχών οικογενειών από λίγες ημέρες ξεκούρασης.

Η παράταξή μας με την παρούσα πρόταση καταγράφει τα προβλήματα και τις παθογένειες του προγράμματος και αποτυπώνει συγκεκριμένες λύσεις και νέες ιδέες για την βελτίωση του προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα