Κοινωνικό Μέρισμα: Η αίτηση βήμα - βήμα με ένα μόνο κλικ

Άνοιξε το μεσημέρι της Τρίτης η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα 2019. Η αίτηση γίνεται στην ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr μέσα από πολύ απλά βήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα, για να διαπιστώσουν, αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή του, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Μπαίνοντας κανείς στη σχετική σελίδα (https://www.koinonikomerisma.gr)

βλέπει το εξής μήνυμα:

Έως πότε μπορώ να υποβάλω αίτηση;

Η πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr θα κάνει δεκτές αιτήσεις έως τις 26 Δεκεμβρίου.

Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στον λογαριασμό μου;

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, το ποσό του κοινωνικού μερίσματος θα καταβάλλεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων, των οποίων οι αιτήσεις θα έχουν γίνει δεκτές έως την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Δικαιούμαι κοινωνικό μέρισμα; - Ποια είναι τα κριτήρια

Οι 250.000 δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος των 700 ευρώ θα επιλεγούν με τρία βασικά κριτήρια. Για να είναι επιλέξιμοι θα πρέπει να πληρούν τα βασικά κριτήρια για το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, για το ύψος των καταθέσεων και των μετοχών, καθώς και τον χρόνο διαμονής στην Ελλάδα.Στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος εντάσσονται πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα παιδιά και άνω, γονείς μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και οικογένειες με άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ).

Συγκεκριμένα, 19.140 οικογένειες με 4 παιδιά και άνω με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα έως 20.000 ευρώ,16.778 οικογένειες με τουλάχιστον έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και ετήσιο φορολογητέο εισόδημα έως 15.000 ευρώ, 40.927 οικογένειες με δύο γονείς βραχυχρόνια άνεργους και ετήσιο συνολικό εισόδημα έως 15.000 ευρώ, 25.632 οικογένειες με ΑμεΑ.

Βήμα - βήμα πώς μπορεί κάποιος να υποβάλλει αίτηση

Για να υποβληθεί η αίτηση θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να μπει στο www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Μετά την είσοδο στο σύστημα, θα πρέπει να επιβεβαιώσει τον ΑΜΚΑ και να εισάγει το mail του και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του.

Επίσης, θα πρέπει να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο, την/τον σύζυγό του και τα προστατευόμενα τέκνα τους και να δηλώσει ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο.

Keywords
Τυχαία Θέματα