Κλειστά σχολεία έως τις 10 Μαΐου - Εντός της ημέρας η ΚΥΑ

Κλειστά γι’ ακόμα μεγαλύτερο διάστημα θα παραμείνουν τα σχολεία, καθώς η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε την παράταση της αναστολής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών έως και τις 10 Μαΐου, λόγω κορονοϊού  

Εντός της ημέρας αναμένεται Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα προβλέπει το κλείσιμο των σχολείων μέχρι και τις 10 Μαΐου.

Σύμφωνα

με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται να δημοσιευθεί ΚΥΑ, αργότερα σήμερα, Παρασκευή, με την οποία αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020.

Η παράταση αυτή γίνεται για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού.

Για τις τελευταίες εξελίξεις μίλησε στον ΣΚΑΪ η Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δήλωσε ότι, «όπως η σημερινή απόφαση βασίστηκε στην εισήγηση των ειδικών με επικεφαλής τον κ. Τσιόδρα έτσι και για την επόμενη απόφαση για άνοιγμα ή μη των σχολείων θα ακούσουμε τους ειδικούς».

Για την περίπτωση τα σχολεία να μην ανοίξουν ξανά μες στη φετινή σχολική χρονιά, η υπουργός ενημέρωσε ότι δεν έχει λάβει καμία τέτοια εισήγηση.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι, αφού οι καμπύλες της πανδημίας στην Ελλάδα είναι καλές, ωστόσο, επισήμανε πως η εφαρμογή των μέτρων κατά τον μήνα Απρίλιο είναι εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλειστά, 10 Μαΐου -, ΚΥΑ,kleista, 10 maΐou -, kya