Πανελλήνιες 2020: Ένα μάθημα την ημέρα - Από 5 έως 8 μάθητες ανά τάξη

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, περιέγραψε το πλαίσιο υπό το οποίο θα διενεργηθούν οι πανελλήνιες φέτος, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν δίνεται οποιαδήποτε κατεύθυνση», ως προς την επιλογή των θεμάτων, καθώς η επιτροπή είναι ανεξάρτητη.

Τους τρεις άξονες, με βάση τους οποίους κινείται το υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία,

παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δίνοντας παράλληλα το πλαίσιο υπό το οποίο θα διεξαχθούν φέτος οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η υπουργός ανέφερε τους εξής άξονες για την :

α. Σύγχρονη τηλεδιδασκαλία: Συνεχίζεται η ζωντανή παράδοση των μαθημάτων μέσω πλατφόρμας. Μπορεί να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα με εξαίρεση από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και την Τρίτη του Πάσχα, γιατί υπάρχει αίτημα να συνεχίσουν τα μαθήματα.

β. Ασύγχρονη διδιδασκαλία: Ετεροχρονισμένα αποστέλλεται διδακτική ύλη μέσα από τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες. Υπήρξαν δυσκολίες, κλήθηκαν οι πλατφόρμες να σηκώσουν πάνω από ένα εκατομμύριο μαθητές, αλλά εξελισσόμαστε συνεχώς.

γ. Εκπαιδευτική τηλεόραση: Ξεκίνησε κυρίως για τους μαθητές δημοτικού και κάθε πρωί παρακολουθούν τα μαθήματα από εθελοντές εκπαιδευτικούς πάνω από 100.000 μαθητές.

Ως προς τις πανελλήνιες εξετάσεις φέτος, ξεκαθάρισε, ως προς τη θεματολογία, ότι «δεν δίνεται οιαδήποτε κατεύθυνση», καθώς τα θέματα μπαίνουν από μία ανεξάρτητη επιτροπή υπό όρους απόλυτης εχεμύθειας.
 
Ακόμη, τόνισε ότι το υπουργείο μείωσε την εξεταστική ύλη και οι υποψήφιοι θα εξεταστούν με βάση την ύλη που έχουν διδαχεθεί μέσα στις σχολικές τάξεις.

Ως προς τα πανεπιστήμια, σημείωσε ότι προχωρούν εξαιρετικά τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα φτάνοντας το 96,5%, ενώ η ύλη καλύπτεται και η εξεταστική θα καθοριστεί με βάση τις συστάσεις των ειδικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα