Σταϊκούρας: Θετική η απόφαση του Eurogroup, δεν τίθεται κανένα θέμα μνημονίου

«Δεν υπάρχει θέμα επιστροφής της χώρας στα μνημόνια με τα σημερινά δεδομένα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, λίγες ώρες μετά και τις αποφάσεις του Eurogroup.

Θετικές χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Eurogroup, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στον Alpha,  ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ήταν δύσκολο να αποφασιστεί η έκδοση ευρωομολόγου καθώς δεν υπήρχε ανάλογη διάθεση από αρκετά κράτη.

«Καταφέραμε όμως, μέσα στο κείμενο συμπερασμάτων, στο σημείο 19 να υπάρχει πρόβλεψη, που παραπέμπει στους αρχηγούς των κρατών

– μελών, που μιλά για δρομολόγηση ενός ταμείου ανάκαμψης με χρηματοδότηση από καινοτόμα χρηματοοικονομικά εργαλεία» τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα, μέσα από αυτές τις συμφωνίες θα αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί μαζικά και έγκαιρα η κατάστασης και για την επόμενη μέρα.

«Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να απαλλάξουμε τις επιχειρήσεις από ένα μεγάλο βάρος, που είναι οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, δίνοντας κίνητρα σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να τις αποπληρώσουν. Πήρε το κράτος το βάρος μέρος ή το σύνολο του προσωπικού των επιχειρήσεων υπό τη δέσμευση ότι δεν θα απολυθεί. Δώσαμε τη δυνατότητα της επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία πήρε παράταση μέχρι τις 21 Απριλίου, που πρόκειται για άλλο ένα πακέτο χρημάτων άμεσα. Η επιχειρηματικότητα θα ενισχυθεί με πόρους χωρίς να έχει δαπάνες και ειδικά για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείνει. Μειώσαμε το ενοίκιο κατά 40%».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η χώρα κινδυνεύει να μπει ξανά σε κατάσταση προληπτικής πιστωτικής γραμμής και μνημονιακών όρων, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι : «Οι μνημονιακοί όροι για κάποιον που θα κάνει την προληπτική πιστωτική γραμμή δεν έχουν σχέση με τον κορωνοϊό. Με τα σημερινά δεδομένα, με τις εκτιμήσεις για το μέλλον, με βασικό σενάριο το πότε θα τελειώσει η κρίση του κορωνοϊού, όχι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί είναι σε καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σταϊκούρας, Θετική, Eurogoup,staikouras, thetiki, Eurogoup