Καθηγητής Κουρέτας για κορονοϊό: «Θα έχουμε πρόβλημα αν συνεχίσουμε στο ίδιο μοντέλο»

Ο προέδρος της ελληνικής εταιρείας τοξικολογίας και καθηγήτης Βιοχημίας και Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, προτρέπει να ακολουθήσουμε το μοντέλο της Κορέας και της Γερμανίας και όχι αυτό της Ιταλίας για τα κρούσματα του κορονοϊού. Ποιές είναι οι διαφορές των δύο μοντέλων. 

Την αντίθεσή του με το μοντέλο των μέτρων που εφαρμόζει η χώρα μας κατά της διάδοσης του νέου κορονοϊού εξέφρασε ο προέδρος της ελληνικής εταιρείας τοξικολογίας και καθηγήτης Βιοχημίας και Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Ο κ.Κουρέτας μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 πρότεινε να ακολουθηθεί το μοντέλο της Κορέας και της Γερμανίας «που βγήκαν στις πλατείες και έπαιρναν τυχαία δείγματα» και όχι αυτό της Ιταλίας που βασίζεται στην δειγματολειψία μόνο όσων εμφανίζουν συμπτώματα, προειδοποιώντας πώς αν δεν αλλάξει η τακτική μας θα ακολουθήσουμε στα κρούσματα την γειτονική χώρα.

«Εμείς δεν έχουμε κάνει καταγραφή των κρουσμάτων. Παίρνουμε δείγματα μόνο σε όσους παραπονούνται και όσοι έχουν πρόβλημα. Θα στείλω επιστολή στον πρωθυπουργό και την επιτροπή για τις απόψεις μου» σημείωσε ο κ. Κουρέτας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «πρέπει να γίνει επίταξη των εργαστηρίων όλο το 24ωρο με το προσωπικό τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή τη στιγμή είναι επτά. Αυτά θα πρέπει να λειτουργήσουν επί 24ωρου βάσεως. Να επιταχθούν εργαστήρια για να φτάξουμε το χάρτη των κρουσμάτων στη χώρα όπως έκαναν Κορέα και Γερμανία».

«Αν γίνει αυτό που προτείνω πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε καλύτερα. Θα υπάρξει πρόβλημα αν συνεχίσουμε με το ίδιο μοντέλο και θα έχουμε μεγάλη πιθανότητα να πάμε προς την Ιταλία» προειδοποίησε ο καθηγητής.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα