Κορονοϊός: Αγωνία για το Πάσχα στην Ελλάδα

Αγωνία επικρατεί για το τι μέλλει γενέσθαι την περίοδο του Πάσχα, την ώρα που προβλέψεις ειδικών κάνουν λόγο για έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού μες στον Απρίλιο

Για κορύφωση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού μες στον Απρίλιο κάνουν λόγο ειδικοί στην Ελλάδα, με το Πάσχα (19 Απριλίου) να καταφθάνει και την ανησυχία εν μέσω της

πανδημίας να οξύνεται.

Ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαιτέρως, είναι τι μέλλει γενέσθαι με τις εκκλησίες και τις εκδηλώσεις των πιστών την περίοδο του Πάσχα, καθώς, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, η αναστολή των ιεροπραξιών στους λατρευτικούς χώρους θα ισχύσει έως και τις 30 Μαρτίου.

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εκκλησίες να παραμείνουν κλειστές στη διάρκεια της μεγάλης γιορτή του Χριστιανισμού. 

Οι κοινωνικές επαφές είναι ένα επιπλέον θέμα που αφορά άμεσα τις ισορροπίες στην υπόθεση του SARS-CoV-2, με την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» να φαίνεται πως έχει κερδίσει το στοίχημα που έθεσε η κυβέρνηση, κάτι που, ωστόσο, θα πρέπει να αντέξει και στον χρόνο, ενώ την ίδια ώρα παραμένει σε ισχύ και η απόφαση για κλειστά εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις και μαγαζιά. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Είναι όλα ανοιχτά, θα εξελιχθεί από το πώς θα εξελιχθεί ο ιός».

Εν τω μεταξύ, ο καθηγητής κλινικής ιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Σουρβίνος, δήλωσε στο Open πως ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού στη χώρας μας είναι έως τώρα αναμενόμενος, καθώς δεν έχουμε δει «μεγάλη έκρηξη», κάτι που όπως τονίζει είναι ιδιαιτέρως θετικό. Υποστήριξε, δε, πως τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν, τα οποία κρίνει πως πάρθηκαν εγκαίρως, συνέβαλαν σε αυτό, καθώς, όπως είπε, «αποδίδουν μέχρι αυτήν τη στιγμή».

Τα άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς μπορεί να λαμβάνουν θεραπείες, κι έτσι το ανοσοποιητικό τους σύστημα υπολείπεται των υπολοίπων, συμπλήρωσε ο κ. Σουρβίνος, ο οποίος, αναφερόμενος στους ανθρώπους που επιστρέφουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό, υπογράμμισε πως πρέπει να ενταχθούν στον «στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας μας» και να μπουν σε 14ήμερη επιτήρηση.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα