Καπραβέλος: Λάθος μήνυμα η χαλάρωση των μέτρων

Άρση των περιορισμών στην εστίαση και την διασκέδαση αποφάσισε χθες η κυβέρνηση. Για λάθος μήνυμα κάνει λόγο ο πνευμονολόγος και διευθυντής ΜΕΘ στο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος. Τον κίνδυνο επέλασης ενός νέου κύματος κορονοϊού, εξέφρασε ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας πως δίνεται λάθος μήνυμα στην κοινωνία με την απόφαση άρσης των…

Ποια μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν

Από

τα ξημερώματα της Δευτέρας απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης και επιτρέπεται η μουσική. Ωστόσο, παραμένει ο περιορισμός της παρουσίας μόνο καθήμενων, του ορίου για έξι άτομα ανά τραπέζι αλλά και την προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους εισερχόμενους σε κλειστούς χώρους.

Παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα για την τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τη χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας ή διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σούπερ μάρκετ και τους εργαζόμενους στην εστίαση. Κανένα βήμα χαλάρωσης δεν έγινε στα γήπεδα.

Ειδικότερα από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργήσουν ως εξής:

Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους Οι ανεμβολίαστοι σε εξωτερικούς χώρους με rapid Το ωράριο θα είναι ελεύθερο όπως στο παρελθόν και τα καταστήματα δεν θα κλείνουν στις 12:00 τα μεσάνυκτα Η μουσική θα επιτρέπεται κανονικά συνεπώς θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και τα νυχτερινά κέντρα αλλά και όλα τα καταστήματα με ζωντανή μουσική Οι πελάτες θα πρέπει να είναι όλοι καθήμενοι ενώ τα τραπέζια θα πρέπει να είναι σε απόσταση.

Επιπλέον, τα μέτρα για τον Αθλητισμό μένουν ως έχουν. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης, στα γήπεδα παραμένει η μέγιστη προσέλευση στο 10% της χωρητικότητας των γηπέδων και το πλαφόν των 1.000 θεατών. Πάντως, το μέτρο θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καπραβέλος, Λάθος,kapravelos, lathos