Στο ακουστικό για το 3χρονο παιδί: «Τους είπαμε να εμβολιαστούν με μονοδοσικό»

Στο ακουστικό βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας, για τη μεταφορά του 3χρονου παιδιού στη Γερμανία για επέμβαση, αφού οι γονείς του πήραν την απόφαση να εμβολιαστούν μετά την αρνητική απάντηση που πήραν από νοσηλευτήριο της χώρας.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, δήλωσε στεναχωρημένη για την αρχική επιλογή των γονιών του 3χρονου παιδιού να μην εμβολιαστούν.

Διαβάστε επίσης: Εμβολιάστηκαν οι γονείς του 3χρονου αγοριού- Αρνητική απάντηση από άλλες χώρες

«Έχω στεναχωρηθεί. Έπρεπε να είχαν εμβολιαστεί για το καλό 

του παιδιού τους. Οι γονείς έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer. Εμείς τους είχαμε συστήσει να προχωρήσουν σε εμβολιασμό με μονοδοσικό εμβόλιο, ώστε να μεταβούν το συντομότερο στο εξωτερικό για τη δεύτερη σημαντική εγχείριση του παιδιού τους», είπε η κα Γιαννάκη.

Η κα Γιαννάκη εξήγησε πως, «ήταν όλα προγραμματισμένα, αλλά απαγορεύτηκε στους γονείς να το συνοδεύσουν λόγω των πρωτοκόλλων στην χώρα. Στείλαμε επιστολή ότι έλαβαν την πρώτη δόση και αν θα μπορούν να γίνουν αποδεκτοί στην χώρα ή αν μπορεί να αναμένει το παιδί για την εγχείριση. Ήρθαμε σε επικοινωνία και με το Ισραήλ αλλά ούτε εκεί τους επιτρέπεται η είσοδος. Πλέον είμαστε σε αναμονή».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
3χρονο, Τους,3chrono, tous