Αττική Οδός: Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή για ηθική βλάβη - Το ποσό που διεκδικεί η οδηγός

Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή για διεκδικηση αποζημίωσης από πολίτη που βρέθηκε εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό από την  κακοκαιρία Ελπίς. Τι ζητάει από την εταιρεία; Τι ισχύει σε περίπτωση που κάποιος αποδεχτεί την αποζημίωση των 2.000 ευρώ.Δεν περασαν μερικές ώρες από τον εγκλωβισμό πολιτών που υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία στην Αττική Οδό και δήλωναν πως θα διεκδικήσουν από την εταιρεία αποζημιώσης για σωματική βλάβη και έκθεση σε…

«Όποιος δεχτεί τα 2.000 ευρώ, θα πρέπει να παραιτηθεί από άλλες διεκδικήσεις»

«Οι πληγέντες πολίτες δικαιούνται πλήρη αποζημίωση και δικαίωση για την ηθική τους βλάβη αλλά θα πρέπει να το αποδείξουν». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η δικηγόρος Νανά Παπαδογεωργάκη μιλώντας νωρίτερα στο Mega.

«Το ποσό των 2.000 ευρώ είναι μια παροχή, αλλά ο κάθε πολίτης μπορεί να διεκδικήσει μεγαλύτερη αποζημίωση αν υπέστη κάποια σωματική βλάβη ή κινδύνευσε» τόνισε και συμπλήρωσε πως υπήρχαν άνθρωποι που μπήκαν στην Αττική Οδό για να πάνε για χημειοθεραπεία ή ήταν νεφροπαθείς, όχι για να κάνουν την βόλτα τους.

Πώς θα αποδείξεις τον εγκλωβισμό;

Το πρόβλημα που προκύπτει είναι πως το ποσό της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ θα δοθεί ανά όχημα και όχι ανά επιβάτη. Πώς μπορεί επομένως να αποδείξει κάποιος πως ήταν συνεπιβάτης σε εγκλωβισμένο όχημα για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες διεκδίκησης αποζημίωσης;

Για το ζήτημα σημείωσε η διηγόρος: «Ο καθένας μπορεί να κάνει μια αγωγή και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, θα πρέπει να το αποδείξει κιόλας» τονίζοντας ότι ενδεχομένως να υπάρξουν και επιτήδειοι που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση.

«Επειδή η δικαίωση στα ελληνικά δικαστήρια παίρνει χρόνο, θα πρέπει η Αττική Οδός να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξωδικαστικής επίλυσης των υποθέσεων» ανέφερε επίσης η κυρία Παπαδογεωργάκη, υπογραμμίζοντας ότι αν δεχθούν να λάβουν τις 2.000 ευρώ, τότε πιθανόν να τους δωθεί κάποιο χαρτί να υπογράψουν που θα λέει ότι παραιτούνται από οποιαδήποτε άλλη απαίτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα