Ήσυχες και δωρεάν: 6 κορυφαίες παραλίες 1 ώρα από την Αθήνα

Εάν αναζητάτε παραλία χωρίς πολύ κόσμο για να περάσετε την επέλαση της ζέστης το Σαββατοκύριακο, αυτές είναι οι έξι ιδανικές επιλογές.Η πρώτη ζέστη του καλοκαιριού έφτασε και όλοι αναζητούν σε ποια παραλία θα περάσουν το Σαββατοκύριακο με ανάσες δροσιάς. Οι περισσότεροι δεν έχουν κάνει ακόμα ούτε ένα μπάνιο στη θάλασσα,… Άγιος Πέτρος στο Σούνιο

Διασχίζοντας την λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, δεξιά από τον ναό του Ποσειδώνα, θα βρεις μπροστά σου ένας μικρός οικισμός, στο τέλος του οποίου υπάρχει μια ταμπέλα που γράφει «Άγιος Πέτρος».

Ακολουθώντας την θα βγεις σε ένα χωματόδρομο που οδηγεί σε κάποια (λίγα) σκαλιά. Εάν τα κατέβεις, σε περιμένει μια μοναδική παραλία, ιδανική να απολαύσεις με ηρεμία το ηλιοβασίλεμα.

Πρόκειται για μια μικροσκοπική, ειδυλλιακή παραλία που είναι άγνωστη στους περισσότερους και έτσι είναι συνήθως άδεια.

{https://www.instagram.com/p/ByfM-VxikZ_/}

Μικρό Σέσι

Αυτή η λιλιπούτεια παραλία με την πυκνή βλάστηση που σχεδόν αγγίζει το κύμα είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσεις, με τη φυσική σκιά να καθιστά το κουβάλημα της ομπρέλας… περιττό.

Βρίσκεται δίπλα στο Μεγάλο Σέσι, μερικά χιλιόμετρα πριν από την παραλία Βαρνάβα.

{https://www.instagram.com/p/CPcoa9jFDWO/}

Παραλία Τσονίμα

Γνωστή για τις πολλές πανέμορφες και ανεξερεύνητες ακρογιαλιές της, η Κερατέα είναι η κατάλληλη επιλογή για όποιον αναζητά μερικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης.

Μια από αυτές είναι φυσικά και η παραλία Τσονίμα, που απέχει μόλις μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας.

Είναι μικρή και γραφική και έτσι αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν μια πιο «εναλλακτική» επιλογή, χωρίς πολυκοσμία και βαβούρα.

Φυσικά, είναι ανοργάνωτη, ωστόσο στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετά φιλόξενα ταβερνάκια, ό,τι πρέπει μετά από μια δροσερή βουτιά.

Η Τσονίμα περικλείεται από βράχια, ενώ τα δέντρα που την πλαισιώνουν δημιουργούν άφθονη φυσική σκιά, συνθέτοντας ένα ειδυλλιακό τοπίο. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ψιλή, γεμάτη κοχύλια άμμο και τα πεντακάθαρα καταγάλανα νερά, σίγουρα θα εντυπωσιάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

{https://youtu.be/5BSQ_5buwTA}

{https://www.instagram.com/p/CB5ZMxThAy3/}

{https://www.instagram.com/p/BzEDOlKCfpI/}

{https://www.instagram.com/p/CB_rjtLBag4/}

Μικρή Χαμολιά

Η Μικρή Χαμολιά είναι μια από τις μικρές, σχεδόν άγνωστες παραλίες της Αττικής και βρίσκεται 54 λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Θυμίζει κάτι από κυκλαδίτικο νησί, όπου ψάχνει και ξετρυπώνει κανείς στις διακοπές του τα μικρά «διαμαντάκια».

Βρίσκεται στον δρόμο που συνδέει το Πόρτο Ράφτη με τη Λούτσα και έχει απροσδόκητα απαράμιλλη ομορφιά. Έχει βότσαλο, άμμο και δεν έχει ξαπλώστρες. Τριγύρω, οι βράχοι προσφέρουν ευκαιρία για βουτιές, δίνουν φυσική σκιά, αλλά και προστατεύουν από ισχυρούς ανέμους.

{https://www.instagram.com/p/CEg-GIKJ3hk/}

{https://www.youtube.com/watch?v=vbKFfSYUu5Q}

Μικρό Πήλιο

Πεύκα μέχρι την ακρογιαλιά, φαράγγι, βότσαλο, γαλαζοπράσινα νερά. Ένα… μικρό Πήλιο, ανάμεσα στην Παραλία Βαρνάβα και σε αυτή των Αγίων Αποστόλων Αττικής σε προσκαλεί να το ανακαλύψεις. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε με τα πόδια, είτε με σκάφος.

{https://youtu.be/FBvrUN4SVPM}

Keywords
Τυχαία Θέματα