ΗΠΑ: Έσπασαν το φράγμα του μισού εκατομμυρίου τα κρούσματα κορονοϊού

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ - Την Παρασκευή, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, έσπασαν το φράγμα του μισού εκατομμυρίου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν την Παρασκευή το όριο του μισού εκατομμυρίου επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Από τα τέλη Μαρτίου, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που μετρά τα περισσότερα κρούσματα της Covid-19.

Με πάνω από ένα τέταρτο των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί επίσημα στον κόσμο συνολικά, η χώρα κινδυνεύει να γίνει το νέο επίκεντρο της πανδημίας.

Αριθμός ρεκόρ άνω των 2.100 νεκρών μέσα σε 24 ώρες

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό μέσα σε μία ημέρα, καθώς 2.108 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στις 20:30 της Παρασκευής (ώρα Ουάσινγκτον).

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών που έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 18.586, δηλαδή πολύ κοντά στη χώρα με τους περισσότερους νεκρούς, την Ιταλία, η οποία θρηνεί 18.849 νεκρούς, αλλά με πληθυσμό πέντε φορές μικρότερο.

Υπενθυμίζεται πως μπορείτε να παρακολουθείτε πώς εξαπλώνεται η πανδημία του SARS-CoV-2 σε ολόκληρο τον πλανήτη, στον live χάρτη του πανεπιστημίου Johns Hopkin με τα κρούσματα και θύματα, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα